Een super veilige ICT infrastructuur: dat is waar we voor staan en trots op zijn! We dragen namelijk de verantwoordelijkheid voor letterlijk miljoenen gegevens van kandidaten, opleiders, diploma’s en andere bewijzen van vakbekwaamheid. En die verantwoordelijkheid nemen we heel erg serieus.

Onze ICT systemen

Hoeveel ICT systemen hebben we bij eX:plain? Reken even mee: een systeem voor inschrijvingen, dataopslag, toetsontwerp, het beheer van examenvragen. We verwerken betalingen, bij ons bestel je lesmateriaal. We bieden e-learnings aan, maken rapportages voor onze opdrachtgevers en vergeet niet de portalen voor examenkandidaten. En dan zijn we er nog niet. Ons ICT netwerk is groots en complex. Bovendien moeten deze systemen met elkaar communiceren en vooral veilig zijn. Benieuwd naar welke systemen we hebben?

Bekijk ze hier

Certificering ISO 9001 en 27001

We certificeren anderen, maar ondergaan dat ook zelf. We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd. Dit laat zien dat eX:plain gaat voor kwaliteit én veiligheid! De ISO 9001 normering houdt in dat het managementsysteem voldoet aan kwaliteitseisen en is afgestemd op de behoeften van alle belanghebbenden. ISO 27001 is de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Deze norm laat zien dat eX:plain belang hecht aan privacy en zorgvuldig omgaat met persoonlijke gegevens. Beide certificeringen bieden een onafhankelijk, extern beoordeelde kwaliteitsgarantie voor onze opdrachtgevers én onszelf!

“Cyberdreigingen zijn dagelijkse kost, daarom zijn we bij eX:plain constant alert op mogelijke dreigingen. Binnen onze visie mag een ISO 27001 certificering niet ontbreken. We zijn verheugd dat we dit kwaliteitscertificaat bezitten.” Stephan Haan Information Security Officer

Audit rapportages

Binnen eX:plain reflecteren we regelmatig op onze processen en dienstverlening. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Leveren we het gewenste resultaat? Welke veranderingen hebben we nodig om kwaliteit te blijven leveren? De basis voor ons kwaliteitsmanagementsysteem is de PDCA-cyclus (Plan-Do-Check-Act). Alert blijven en continu verbeteren is essentieel voor onze organisatie. Zeker als je in het bezit bent van ISO-certificaten. Daarom hebben we periodiek interne audits. Deze interne toetsing beoordeelt onze managementsystemen, zijn ze effectief? En nog belangrijker: voldoen we aan de eisen van de ISO normen?

AVG

De AVG is een privacywet die geldt in de gehele Europese Unie. Dankzij de AVG beschermen we persoonsgegevens in alle landen van de Europese Unie op dezelfde manier. In elke lidstaat gelden exact dezelfde privacyregels. eX:plain vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens en privacy enorm belangrijk. Bij onze verwerking houden we ons aan de eisen die de privacywetgeving voorschrijft. Hoe we dat doen, is te vinden in ons privacystatement.

Neem contact op met een van onze eX:perts

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op.

E-mail
Bel