Ieder jaar staat eX:plain borg voor de inhoud en organisatie van ruim 500.000 examens. Samen met bedrijven, sectoren en onderwijsorganisaties stellen we vast wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Onze leermiddelen en examinering sluiten aan op deze wensen. Sterker nog, we leggen het vast en formaliseren het. Om dit goed te doen, hebben we veel onderwijskundige en toetsdeskundige kennis in huis. Daarnaast hebben we inhoudsdeskundigen en consultants die allemaal een belangrijke steen bijdragen. Al deze disciplines zijn onmisbaar!

Toetsdeskundigen

Onze toetsdeskundigen zijn van nature nieuwsgierig en analytisch. Dit in combinatie met hun expertise op het gebied van examinering, toetsbeleid, taxonomieën en toetsconstructie zorgt ervoor dat ze snel en helder op papier kunnen zetten welke kennis en vaardigheden daadwerkelijk belangrijk zijn binnen het vakgebied. Van stelselontwerp tot aan evaluatie en analyse; onze toetsdeskundigen borgen tijdens het gehele traject continu de kwaliteit van processen en producten!

 Onderwijskundigen

Onze onderwijskundigen weten precies hoe een specifieke doelgroep leert. Met hun didactische en pedagogische kennis maken zij blended leermiddelen die boeien en effectief zijn. De basis voor de leermiddelen zijn altijd de leerdoelen, die aansluiten op de beroepspraktijk. Daarnaast kijken ze kritisch naar hoe de stof wordt aangeboden. Welke leervorm is geschikt? Een lesboek, e-learning, serious gaming: we kiezen voor een geschikte leermiddelenmix. Want leren, dat doe je sneller als de leerstof boeiend en gevarieerd is!

“Met de inrichting van onze (software)oplossingen kijken we altijd naar de achterliggende behoefte van de klant en hoe dit samenhangt met overige processen. Zo kunnen we dit voor iedere klant specifiek en optimaal inrichten.” René Kip Teamleider C4 Software

Inhoudsdeskundigen

We roepen het niet zomaar: ieder z’n vak! Daarom hebben onze toetsdeskundigen en onderwijskundigen een inhoudsdeskundige uit het werkveld als sparringspartner nodig. Bij deze inhoudsdeskundige toetsen we continu of de daadwerkelijke invulling van het stelsel als geheel en de specifieke examenproducten in het bijzonder in lijn liggen met de vakbekwaamheid die we willen borgen.

Consultancy

We zijn gedreven om de inrichting van onze (software)oplossingen af te stemmen op de wensen van de opdrachtgever. Hierin gaan we niet voor een aangedragen (standaard) oplossing. We onderzoeken liever wat de klant écht wil bereiken. Zo kunnen onze consultants, leunend op hun branche specifieke kennis, processen ontwerpen en inrichten die naast nieuwe mogelijkheden ook bestaande processen optimaliseren. O.a. met onze eigen WebConnect software beschikken we over uitgebreide ‘best practice’ functionaliteiten. De krachtige workflow in onze software maakt het mogelijk om voor iedere klant het proces optimaal en concreet in te richten.

Onze expertises inhuren?

Voor informatie over toetsdeskundigen, onderwijskundigen en inhoudsdeskundigen kun je contact opnemen met Janneke of Anne Marie. Voor informatie over consultancy staat Wido je graag te woord.

Neem contact op

Janneke van Santen
Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu j.vsanten@explain.nl 033 450 47 45
Janneke
Anne Marie Bosman
Sectormanager Zakelijke Dienstverlening, Orde & Veiligheid a.bosman@explain.nl 033 489 29 71
Wido Bosch
Business Development Manager w.bosch@explain.nl 033 489 29 60
Wido