Ethisch en integer mensgebonden onderzoek bevorderen door certificeren. Het digitaliseren van de opleidingen tot OK-assistenten, Radiodiagnostisch laboranten en Anesthesisten. Transformeren van scholing, bij- en omscholing van zorgprofessionals door middel van schaalbare digitale leermiddelen en fysieke en virtuele simulatie. Maar ook trainen en examineren van beveiligers in de zorg. Complexe vraagstukken waarbij ook de expertise van eX:plain wordt gevraagd. Een ‘handschoen’ die ons uitstekend past.

Digitaliseren van opleidingen

We dragen bij aan het digitaliseren van de opleidingen tot OK-assistenten, Radiodiagnostisch laboranten en Anesthesisten door onze participatie in het DUTCH-consortium.
Dit is een samenwerkingsverband tussen: Universitair Medische Centra, opleidingsinstellingen, topklinische en algemene ziekenhuizen, (technische) universiteiten en publieke en private partijen binnen Educational Technology  en Medical Technology. Samen werken zij aan een transformatie van scholing, bij- en omscholing van zorgprofessionals door middel van schaalbare digitale leermiddelen en fysieke en virtuele simulatie.

Innovatieve leermiddelen

Just Game It is onderdeel van eX:plain en ontwikkelt digitaal lesmateriaal in de vorm van serious gaming, VR-applicaties en andere toepassingen voor onderwijs, verschillende branches en op diverse platforms. Voor de zorgsector heeft Just Game It de OK-game ontwikkeld. Dit is een first-person serious game, waarbij je in de operatiekamer in de rol van anesthesie medewerker of operatie assistent taken uitvoert.

 

Meer over Just Game It

Beveiligers in de zorg

Werken als beveiliger in de zorg wijkt af van andere werkplekken. Onder andere door specifieke wet- en regelgeving en privacy van patiënten, denk aan medische dossiers. Daarnaast krijgen deze beveiligers te maken met zorgterminologie en worden ze ingezet voor diverse zorgtaken. Het hoofddoel van een beveiliger in de zorg is ‘het mede mogelijk maken van het leveren van zorg’. Daarom heeft eX:plain ook speciale trainingen en examens voor beveiligers in de gezondheidszorg.

Lees meer over onze trainingen

Ethisch en integer mensgebonden onderzoek

Bij mensgebonden medisch-wetenschappelijk onderzoek is het van belang dat dit onderzoek ethisch en integer wordt uitgevoerd. Het gaat immers om de hoop en vrees van mensen die meewerken aan het onderzoek, en die ervan afhankelijk zijn. Een integer onderzoek, daar wil je alles voor doen en laten. We bevorderen dit door BROK®– en GCP-WMO-certificeringen.

BROK®- en GCP-WMO-certificering

De BROK®- en GCP-WMO-certificering zorgen ervoor dat medisch specialisten weten welke onderdelen onderzoek integer en ethisch maken. Sinds 2016 is eX:plain uitvoerder en ontwikkelaar voor het Examenbureau Medisch Wetenschappelijk Onderzoek (EMWO).

Lees meer

Waar zijn we van

“Sinds COVID begrijpen we het belang van vaccinonderzoek. EMWO-certificering borgt de kennis die onderzoekers nodig hebben om integer en verantwoordelijk te werken onder hoge druk.” Janneke van Santen Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Nieuws