Psychometrische analyses. ICT systemen die 24/7 bereikbaar zijn. Serious games en digitale examens. De perfect geformuleerde examenvraag. De mix van blended leermiddelen. Dat vinden wij nou leuk en we zijn er nog goed in ook. Kan je ons allemaal voor wakker maken. Echt. Lees snel verder, we vertellen je waar je ons nog meer wakker voor mag maken.

Visie en concept ontwikkeling

Wat is je visie op leren en ontwikkelen? Hoe bepaal je of iemand bekwaam is en vooral ook blijft? Het begint allemaal met deze simpele vragen.

Heb je de antwoorden gevonden, dan kan het leuke bouwproces beginnen. Samen met onze opdrachtgevers creëren we een compleet leer- en examenstelsel. Klinkt simpel. Is het niet. Welkom in onze wereld.

Reglementen

Duidelijkheid en houvast, dat is nodig binnen examinering. Daarvoor stellen we reglementen op die houvast en duidelijkheid geven.

De afspraken die we maken, moeten opgetekend en nageleefd worden. Iedere keer weer. Processen en procedures maken examens namelijk eerlijk en transparant. Zo zorgen we ervoor dat ieder diploma dezelfde objectieve waarde heeft.

“De opdracht die organisaties eX:plain toevertrouwen borgt vaak een achterliggende uitdaging en grote verantwoordelijkheid in de branche.” Janneke van Santen Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Exploitatiemodel

Onze ontwikkelde producten en diensten worden afgenomen. Hoe we dat doen en tegen welke investering? Dat noemen we het exploitatiemodel. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar het begint bij de wensen van de eindgebruikers en opdrachtgevers. Deze wensen in combinatie met de mogelijkheden van onze producten en diensten bepalen de inrichting van het exploitatiemodel. eX:plain denkt altijd mee en zoekt oplossingen als er hobbels zijn. Ons doel is het ontzorgen van onze opdrachtgevers en we voeren graag de gehele exploitatie voor ze uit.

Valide examinering

Examinering en dus ook een toets, moet valide en betrouwbaar zijn. Deze, en meer uitgangspunten zijn de bakermat van het toetsontwerp. Het ontwerp moet recht doen aan de vakinhoud. Ten tweede moeten de omstandigheden optimaal zijn voor wat we willen meten. Hoe we dat creëren? De start is een toetsmatrijs met toetstermen die duidelijk beschrijven wat iemand moet laten zien om zijn vakbekwaamheid te demonstreren. Een toetsterm vertelt je wat en hoe we toetsen. Het toetsen van kennis vraagt iets anders, dan het toetsen van gedrag. Daar denken we bij eX:plain goed over na en daarom hebben we een brede examenmix van praktijk- en theorie-examens. Ook denken we na over de randvoorwaarden voor de constructie en afname van de examens. Op deze manier verankeren we de ontwikkel- en afnamecondities tijdens de volgende fases, ontwikkeling en afname.

Accreditatie

Als professional lever jij kwaliteit, dag in, dag uit. Dat mag je ook verwachten van de organisatie die jouw examinering ontwikkelt. Daarom beoordelen en certificeren we niet alleen personen. Ook opleiders, examencentra en assessoren worden door ons gecertificeerd door middel van accreditatie.

We werken alleen met kwalitatieve partners en gaan graag bij ze langs om te bepalen of ze nog steeds aan onze standaarden voldoen. Zo borgen we niet alleen het vakmanschap, maar ook het proces ernaartoe!

Governance

Ons vak vraagt om een onafhankelijke en objectieve werkwijze. Daarom richten we een goede governance in. We brengen mensen samen én verdelen ze over het stelsel. Zodat we de onafhankelijkheid en objectiviteit van onze examens verzekeren. Ons uiteindelijke doel? Een diploma van waarde. Voor iedereen.

Neem contact op met onze eX:pert Janneke

Een keer sparren over het borgen van vakbekwaamheid? Janneke van Santen, Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu staat je graag te woord.

E-mail