Een examen afnemen vergt zorgvuldige planning en een strakke logistieke organisatie. Of het nu gaat om inschrijvingen, examengelden of het versturen van uitslagen: elk detail vereist aandacht. Bij eX:plain zorgen we voor een naadloos proces zodat zowel kandidaten als opdrachtgevers een soepele ervaring hebben. Benieuwd naar wat er allemaal bij komt kijken? Wij hebben het overzicht voor je.

Een eigen examencentrum

Voor ons is het belangrijk om heel dicht op de praktijk te zitten. Bij de ontwikkeling van leeroplossingen en examenproducten én bij het examineren zelf. Daarom hebben we ook een eigen examencentrum. Zowel praktijkexamens als theorie-examens worden hier afgenomen. We hebben een volledig ingerichte faciliteit om praktijksituaties na te bootsen, zowel binnen als buiten. Daarnaast is onze examenlocatie professioneel ingericht voor groten getale theorie-examens.

En dat examencentrum zit naast ons kantoor, zodat we niet kúnnen vergeten waarom we dit werk doen en voor wie.

Landelijk netwerk van examenlocaties

Landelijke spreiding van examenlocaties is belangrijk voor onze examenkandidaten. Daarom hebben we naast ons eigen examencentrum een landelijk netwerk van erkende examenlocaties. Deze locaties zijn óók op de vestigingen van opleiders en bedrijven te vinden.

Ons uitgebreide netwerk van examenlocaties gaat zelfs de grenzen over. Wist je dat we ook ondersteunen bij examenafname in het buitenland? Dat gebeurt in Hamburg, Jakarta en zelfs in São Paulo.

“Focus tijdens een training of examen is belangrijk voor onze kandidaten. We doen er alles aan om ze te ontzorgen. Daarom optimaliseren we continu ons communicatieproces, onze automatisering en onze organisatie. ” Fred Diepeveen Manager Dienstverlening & Uitvoering

Proctoring en 24/7 examens maken

Online proctoring is examentoezicht waarbij een toezichthouder de kandidaat op afstand monitort tijdens de examenafname. Thuis, op het werk of zelfs in het buitenland. Examinering kan dus overal plaatsvinden. Op elk gewenst tijdstip. Het toezicht gebeurt live of achteraf én alles wordt opgenomen. Op deze manier borgen we een goed examenverloop en een diploma om trots op te zijn! Meer weten over online proctoring?

Lees meer over online proctoring

Customer Support

Klantgerichtheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. Dagelijks handelen we honderden telefoontjes, chats en e-mails af. Met een team van meer dan 20 collega’s staan we iedereen snel, professioneel en vriendelijk te woord.

Heb je onze hulp nodig, want je staat per ongeluk op de verkeerde examenlocatie? Of ben je benieuwd naar je examenuitslagen? Neem gerust contact op met ons.

Inzage, klachten, bezwaar en beroep

Het kan gebeuren. Een kandidaat is het niet eens met de examenuitslag. Of vraagt zich af, hoe is mijn cijfer tot stand gekomen? Al deze vragen zijn onderdeel van onze nazorg. Een belangrijk onderdeel in ons examenproces. We regelen het inzageproces en behandelen eventuele klachten, bezwaren en beroepen volgens heldere en vastgestelde procedures.

Trainingen

Onderdeel van het borgen van vakbekwaamheid is ook het verzorgen van trainingen. Deze trainingen bieden we aan voor de sectoren particuliere beveiliging, publieke veiligheid en Defensie. Bijvoorbeeld voor een boa of beveiliger die het werk zo leuk vindt dat ze ook anderen willen opleiden. Of binnen het domein van particuliere beveiliging trainen we de stagebegeleiders.

Ons trainingsaanbod

Incompany trainingen

Incompany trainingen zijn op maat gemaakt. eX:plain ontwikkelt voor jouw doelgroep en organisatie, aangepast trainingsmateriaal. Ook verzorgen we de communicatie naar deelnemers. We zijn flexibel als het gaat om de locatie van de beroepstrainingen. De incompany training is gericht op het domein Orde & Veiligheid. Van stagebegeleiding binnen Defensie, de particuliere beveiliging, het publieke domein, tot het werken als beveiliger in de zorg. Het resultaat? Opgeleide KBD-adviseurs die praktijkopleiders ondersteunen in hun nieuwe rol.

Eigen drukkerij

Het ontwikkelen van drukwerk nemen we vrij letterlijk. Onder het label Smart Educational Tools (SET) geven we educatieve leermiddelen uit en daar laten we graag de printstraat voor rollen in onze educatieve drukkerij. Onze leermiddelen zijn samengesteld door autoriteiten uit het vak Orde & Veiligheid. Dit gebeurt altijd in nauwe samenwerking met het onderwijs en de beroepspraktijk. Wat we maken en printen? Voorbeelden zijn lesmaterialen, zoals leerboeken en praktijkwerkboeken voor beveiligers, buitengewoon opsporingsambtenaren en handhavers toezicht en veiligheid.

Meer over de lesmaterialen

Analyses en rapportages

De samenwerking tussen de toetsdeskundigen, inhoudsdeskundigen en vaststellers is van groot belang om de kwaliteit van de examens te waarborgen en verhogen. Daarom voeren we per examen analyses uit over het aantal afnames, slagingspercentages en gebruikte examentijd. We nemen op item-/vraagniveau de zogenoemde P- en Rit-waarden onder de loep en er vindt een psychometrische analyse plaats op het niveau van de examenvragen. Wanneer de geanalyseerde waarden afwijken van de afgesproken standaard worden de bestaande vragen aangepast of vervangen. Een vak apart, maar wel onmisbaar in óns vak.