Het serious gaming team van eX:plain richt zich op het toetsen en ontwikkelen van vaardigheden door middel van geavanceerde simulaties.  Onze serious games stellen professionals in staat om te oefenen in een veilige, gecontroleerde omgeving, waar traditionele trainingssituaties te complex, kostbaar of gevaarlijk zouden zijn. Van crisismanagement tot fijnmazige technische procedures, onze games bieden realistische en uitdagende scenario’s die essentiële vaardigheden aanscherpen.

Projecten

V-game

Bij het afsluiten van een gebouw kan een beveiliger (in opleiding) met veel incidenten geconfronteerd worden die moeilijk in het echt na te bootsen zijn. In deze game leren zij correct handelen in een complexe situatie.

OK-games

Met het Erasmus UMC Rotterdam ontwikkelden wij twee serious games die nieuwe Operatie Kamer (OK) medewerkers wegwijs maakt zonder dat er begeleiding van drukbezette collega’s noodzakelijk is.

VR-games

Met Virtual Reality techniek is het mogelijk om situaties nog realistischer na te bootsen en een professional voor te bereiden op bepaalde situaties. Door middel van diverse pilots hebben wij de mogelijkheden op dit vlak in kaart gebracht.

“Serious gaming gebruiken we om situaties te creëren die te duur of complex zijn om in het echt na te bootsen. We kunnen de juiste context schetsen en veel beter vaardigheden trainen of toetsen.” Roel Hendriks Lead Game Designer

Onze visie

Door bestaand lesmateriaal om te zetten tot  uitdagende én motiverende gamescenario’s combineren we leren en plezier. Door spelenderwijs te ervaren, met de juiste terugkoppeling, begrijpen spelers waarom én hoe iets moet.

De techniek ontwikkelt zich razendsnel en hierdoor wordt het ontwikkelen van serious gaming toepassingen telkens makkelijker en goedkoper. Er ontstaan dus steeds meer mogelijkheden! Door educatieve kennis en spelelementen hand in hand te laten gaan realiseren wij leer- en toetsomgevingen die  het makkelijker en leuker maken om te oefenen en examineren.  Wij zien steeds meer mogelijkheden voor het toepassen van serious gaming in de dagelijkse praktijk.

Wat doen wij?

Serious games bieden een kosteneffectieve en veilige manier om scenario’s te simuleren, wat resulteert in tijds- en kostenbesparingen en verbeterde kwaliteit. Onze werkwijze is in hoofdlijn te vatten in 4 fases.

Neem contact op met onze eX:pert Janneke

Meer weten over de toegevoegde waarde van serious gaming voor jouw organisatie? Janneke van Santen, Sectormanager staat je graag te woord.

Neem contact met ons op