Bepaalde situaties zijn te moeilijk of kostbaar om realistisch te simuleren.   Als het dan ook nog eens wenselijk is dat de scenario’s elkaar willekeurig afwisselen is er eigenlijk maar één oplossing: een serious game. We ontwikkelden V-Game, een  omgeving waar beveiligers (in opleiding)  van verschillende niveaus een sluitronde uitvoeren en daarbij geconfronteerd worden met verschillende scenario’s. Zij bereiden zich hiermee niet alleen voor op het praktijkexamen, maar ook hun toekomstige werk.

Virtueel incidenten oefenen

Beveiligers (in opleiding) lopen een ronde door een virtueel bedrijf. In deze ronde worden verschillende incidenten voorgelegd. Door de verscheidenheid aan incidenten krijgen de beveiligers een goed beeld van mogelijke situaties waarin zij terecht kunnen komen. Door de confrontatie met deze incidenten leren zij correct te handelen.

Gameplay

Als beveiliger start je in de beveiligingsruimte van het bedrijf. Op deze plek vind je verschillende beveiligingsattributen die je kunt gebruiken tijdens het oplossen van de incidenten. Gebruik de portofoon om te communiceren met de centrale post. Begin vervolgens de ronde. In deze ronde worden verschillende incidenten gegeven die opgelost moeten  worden. Door een juiste handeling uit te voeren bij een incident wordt er gescoord. Noteer welke handeling je hebt gedaan en noteer de locatie waar dit plaats heeft gevonden. Herhaal dit totdat alle incidenten zijn opgelost. Schrijf vervolgens in de dagrapportage de opgeloste incidenten en vermeld de locatie. Door de dagrapportage te versturen beëindig je de ronde. Vervolgens wordt de score berekend op basis van de juist uitgevoerde handelingen.    

Features

  • Speel de campaign en leer exponentieel incidenten op te lossen.
  • Gebruik Quick play om snel aan de slag met het oplossen van incidenten op niveau.
  • Maak je eigen scenario door verschillende incidenten te combineren in Custom play.

  • Gebruik attributen om incidenten op te lossen.

  • Communiceer met de centrale post door middel van de portofoon.

  • Sluit de ronde door een dagrapportage te schrijven.

  • Duidelijke schematische weergave van de voortgang die een leerling heeft gemaakt.

Andere projecten

OK-games

Met het Erasmus UMC Rotterdam ontwikkelden wij twee serious games die nieuwe Operatie Kamer (OK) medewerkers wegwijs maakt zonder dat er begeleiding van drukbezette collega’s noodzakelijk is.

VR games

Met Virtual Reality techniek is het mogelijk om situaties nog realistischer na te bootsen en een professional voor te bereiden op bepaalde situaties. Door middel van diverse pilots hebben wij de mogelijkheden op dit vlak in kaart gebracht.

V-game

Bij het afsluiten van een gebouw kan een beveiliger (in opleiding) met veel incidenten geconfronteerd worden die moeilijk in het echt na te bootsen zijn. In deze game leren zij correct handelen in een complexe situatie.

Neem contact op met onze eX:pert Janneke

Meer weten over de toegevoegde waarde van serious gaming voor jouw organisatie? Janneke van Santen, Sectormanager staat je graag te woord.

Neem contact met ons op