Met het Erasmus UMC Rotterdam ontwikkelden wij twee serious games die nieuwe Operatie Kamer (OK) medewerkers –  Operatie Assistent en Anesthesie Medewerker –  wegwijs maakt zonder dat er begeleiding van drukbezette collega’s noodzakelijk is.

Opleiding van Operatiekamer (OK) medewerkers

De OK-game is ontwikkeld om de opleiding van nieuwe medewerkers in de operatiekamer te optimaliseren. Door middel van deze serious game is een deel van het opleidingsproces gedigitaliseerd waardoor er minder personeel fysiek nodig is voor de begeleiding van een nieuwe collega. Dit zorgt niet alleen voor de efficiëntere inzet van ons huidige personeel, maar vermindert ook de tijd en kosten die verbonden zijn aan het opleiding van nieuw personeel.

We ontwikkelden serious games voor twee functies:

  • Operatie Assistent (OA game)
  • Anesthesie Medewerker (AM game)

Operatieassistent game

In de versie voor Operatieassistent (OA) wordt de student meegenomen in de volgende casussen.

Bedrijfsklaar maken OK

De student bereidt de operatiekamer voor vanuit de rol van operatie assistent. Naast het uitvoeren van de standaard controles moeten ook alle voorbereidende werkzaamheden voor de operatieassistent worden volbracht. Denk aan opdrachten als: de instrumentennetten controleren, het klaarmaken van een infuussysteem en het controleren van de operatietafel.

Verzorgen & registreren patiëntmateriaal

De student ondersteunt de chirurg tijdens een operatie door het aannemen van een preparaat. Denk aan opdrachten als administratie patiëntmateriaal, afnemen van patiëntmateriaal en in verpakking plaatsen en documenteren & registeren van preparaten.

 

Anesthesiemedewerker game

In de versie voor de Anesthesiemedewerker (AM) wordt de student meegenomen in de volgende casussen.

Bedrijfsklaar maken OK

De student bereidt de operatiekamer voor vanuit de rol van anesthesie medewerker. Naast het uitvoeren van de standaard controles moeten ook alle voorbereidende werkzaamheden voor de Anesthesiemedewerker worden volbracht. Denk aan opdrachten als het anesthesie apparaat testen, injecties klaar leggen en beademingsmaterialen klaarleggen.

Luchtwegmanagement patiënt

De student ondersteunt de anesthesioloog bij het onderbrengen van de patiënt. Naast het klaarleggen van de benodigdheden en beoordeling van de luchtweg, komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: pre-oxygeneren, assisteren bij het plaatsen van een tube en aansluiten van de beademingsmachine.

Andere projecten

OK-games

Met het Erasmus UMC Rotterdam ontwikkelden wij twee serious games die nieuwe Operatie Kamer (OK) medewerkers wegwijs maakt zonder dat er begeleiding van drukbezette collega’s noodzakelijk is.

VR games

Met Virtual Reality techniek is het mogelijk om situaties nog realistischer na te bootsen en een professional voor te bereiden op bepaalde situaties. Door middel van diverse pilots hebben wij de mogelijkheden op dit vlak in kaart gebracht.

V-game

Bij het afsluiten van een gebouw kan een beveiliger (in opleiding) met veel incidenten geconfronteerd worden die moeilijk in het echt na te bootsen zijn. In deze game leren zij correct handelen in een complexe situatie.

Neem contact op met onze eX:pert Janneke

Meer weten over de toegevoegde waarde van serious gaming voor jouw organisatie? Janneke van Santen, Sectormanager staat je graag te woord.

Neem contact met ons op