Good Manufacturing Practises, kortweg GMP, is het certificatieschema voor diervoederveiligheid. GMP+ International is houder van het GMP certificatieschema voor de diervoederbranche, zoals producenten, leveranciers en tussenhandelaren. eX:plain ondersteunt GMP+ bij het examineren van auditors op hun kennis van dit certificatieschema. Wereldwijd maakt GMP+ gebruik van auditors die audits uitvoeren om te concluderen of een diervoedertransport-, opslag-, of productiebedrijf voldoet aan de eisen van het certificatieschema. eX:plain heeft samen met GMP+ toetsmatrijzen en bijbehorende examens ontwikkeld plus de vertaling van deze examens naar 8 verschillende talen gerealiseerd.

“In 2019 riep online proctoring als nieuwe manier van examineren in eerste instantie enige weerstand op bij bijvoorbeeld de auditoren. Inmiddels is deze vorm niet meer weg te denken en mag het resultaat er zijn: GMP+ is een opdrachtgever waarmee we continu afstemmen wat de branche nodig heeft om de vakbekwaamheid te borgen.” Janneke van Santen Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Voor wie?

GMP+ International is eigenaar van het GMP+ certificatieschema. Een certificatieschema waarin afspraken zijn gemaakt hoe de diervoederveiligheid in de gehele keten wordt geborgd. De auditors bezoeken wereldwijd bedrijven.

Meer over GMP+

Hoe?

Als strategisch samenwerkingspartner van GMP+ zetten
we de volgende expertise in.

 

Onze disciplines

 • Analyses en rapportages
  De analyses verwerken in begrijpelijke rapportages met duidelijke conclusies en aanbevelingen.
 • AVG
  eX:plain vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Bij onze verwerking houden we ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt.
 • Customer Support
  Dagelijks handelen we honderden telefoontjes, chats en e-mails af. Met een team van meer dan 20 collega’s staan we iedereen snel, professioneel en vriendelijk te woord.
 • Incompany examens
  Onze incompany examens worden op locatie van de opdrachtgevers afgenomen. Deze examens worden via een secure browser en aangewezen toezichthouder afgenomen.
 • ISO 27001 en 9001
  We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd. Beide certificeringen bieden een onafhankelijk, extern beoordeelde kwaliteitsgarantie voor onze opdrachtgevers én onszelf!
 • Systemen
  We werken met tal van ICT systemen, allemaal moeten ze veilig zijn én met elkaar kunnen communiceren.
 • Toetsdeskundigen
  Van stelselontwerp tot aan evaluatie en analyse. Onze toetsdeskundigen borgen de kwaliteit van processen en producten!
 • Toetsontwerp
  Een toets moet valide en betrouwbaar meten. Dit is geen vraag, het is een eis. Ons toetsontwerp moet recht doen aan de vakinhoud en houdt rekening met de optimale meetomstandigheden.
 • Visie en conceptontwikkeling
  Hoe bepaal en borg je bekwaamheid? Het antwoord op die twee vragen geeft invulling aan een stelsel en visie.

Facts & figures

Examens in maar liefst 8 talen

We bieden kandidaten wereldwijd de mogelijkheid om hun vaardigheden en kennis te laten zien in hun eigen moedertaal. Daar zijn we trots op!

Samenwerkingspartners sinds 2019

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Onze gezamenlijk bijgedragen dragen bij aan het succes. We blijven groeien in onze gezamenlijke doelstellingen.

eX:plain examens de wereld over!

Niet alleen bestaat de itembank voor GMP+ uit  8000 items, maar worden de GMP-richtlijnen in 8 verschillende examens en op 3 continenten afgenomen!