Betrouwbare, onafhankelijke examens en waardevaste diploma’s: dat is ons vak. We ontzorgen en ondersteunen bij de ontwikkeling en afname van examens. Daarnaast verzorgen we voor onze opdrachtgevers de volledige logistiek rondom examens. Als partner in examinering zetten wij onze expertise graag in voor opleiders, brancheorganisaties, werkgevers en overheid. Ook binnen de vakgebieden financieel-administratief, loonadministratie, management, personeel & organisatie, secretarieel & talen en ondernemerschap zijn we hiervoor de partner bij uitstek. Dit doen we vanuit het label De Associatie voor Examinering.

Leven lang ontwikkelen

Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We voorzien in de behoefte van de arbeidsmarkt en de werkende professional door een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. De Associatie-examens, -certificaten en -diploma’s zijn een begrip bij werkgevers, werknemers én in het onderwijs. We bieden erkende diploma’s zoals het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) en het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

 

Examenondersteuning en examenontwikkeling

We ontzorgen van a-tot-z de volledige examinering of we ontfermen ons sec over bepaalde onderdelen van het examenproces. We stemmen dit af op de wens van de opdrachtgever. Vanzelfsprekend leveren we onze ondersteuning en uitvoering comform de wet- en regelgeving binnen de betreffende branche(s).

Daarnaast leveren we alles voor de examenontwikkeling. Dat begint met het vaststellen van het toetsbeleid. Maar we helpen ook bij de examencommissie en analyseren zelfs de examens naderhand. Een examentraject is meer dan een slimme examenvraag creëren. Of de juiste cesuur toepassen. We werken hiervoor nauw samen met onderwijsinstellingen, het werkveld en een netwerk van experts.

Waar zijn we van

Examenkandidaten en opleiders aan het woord

Regelmatig geeft de Associatie voor Examinering een podium aan mensen uit het werkveld. In blogs delen kandidaten, opleiders en docenten hun ervaringen. Ze vertellen over de examens en diploma’s en hoe zij het proces doorlopen hebben. Met de blogs geven we inspiratie gericht op een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. En wat is er nu mooier dan voorbeelden uit de praktijk?

Lees hier wat kandidaten en opleiders erover te vertellen hebben, gezien vanuit verschillende perspectieven.

“Bij de Associatie draait het niet alleen om cijfers; het draait om jouw ontwikkeling en carrière.” Saskia Bresser-Stein Accountmanager Zakelijke Dienstverlening

Nieuws