De Associatie voor Examinering is één van de grootste, onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Wij zijn al 80 jaar dé expert in Nederland op het gebied van examenontwikkeling, -beoordeling en -afname. De Associatiediploma’s zijn waardevol en waardevast.

 

“We werken nauw samen met onderwijsinstellingen, het werkveld en een netwerk van experts. 100% onafhankelijk. De hoogst gewaardeerde diploma’s. De Associatie is met recht een autoriteit.” Anne Marie Bosman Sectormanager Zakelijke Dienstverlening, Orde & Veiligheid

Voor wie?

Wij zijn de partner in examinering. Onze expertise zetten we in voor onderwijsorganisaties, opleidingsinstituten, brancheorganisaties en werkgevers. Dat doen we al ruim 80 jaar onder het label de Associatie. Onderwijsinstellingen, waaronder hbo, opleiders financiële administratie, opleiders payroll en voortgezet onderwijs rekenen op onze hoogwaardige examens. We hebben een geoliede logistiek bij het examineren én een transparant werkproces bij het corrigeren van examens. Een Associatiediploma is meer dan een papiertje. Het is een kwaliteitskeurmerk; waardevol en waardevast. En dát opent deuren bij werkgevers!
Meer over de Associatie voor Examinering

Hoe?

Het label Associatie voor Examinering is een strategische samenwerkingspartner voor onderwijsorganisaties, opleidingsinstituten, brancheorganisaties en werkgevers. Hoe doen we dat?

Vakbekwaamheidseisen – De stap naar beter en meer

De vakbekwaamheidseisen stemmen we af op de arbeidsmarkt voor bestaande opleidingen en voor opleidingen die nog in ontwikkeling zijn. Dat doen we met veel ervaring, betrokkenheid en met onze medewerkers uit verschillende bedrijfstakken.

Examens van waarde

De Associatie-examens, -certificaten en -diploma’s zijn een begrip bij werkgevers, werknemers én in het onderwijs. We bieden erkende diploma’s zoals het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) en het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). De basis voor onze examens is altijd de praktijk. Wat moet iemand kennen en kunnen om dit beroep uit te oefenen? We ontwikkelen bij online examens een grote hoeveelheid vragen. Die elk een bepaalde moeilijkheidsgraad hebben en die passen binnen een (sub)onderwerp. De vragen presenteren we met behulp van films, afbeeldingen of door geschreven dan wel ingesproken teksten. Vanuit onze databank genereren we voor iedere kandidaat een uniek examen, met toch dezelfde moeilijkheidsgraad.

Examenlocaties door heel Nederland

De examens worden afgenomen op locaties door heel Nederland. Dat gebeurt in onze eigen, erkende locaties of op de vestigingen van opleiders en bedrijven. Ook proctoring is mogelijk; een online methode van examentoezicht. Onderwijsinstellingen kunnen de organisatie en afname van examens volledig bij ons onderbrengen. Heeft het examen een praktijkdeel nodig? Op onze vestiging in Amersfoort kunnen we elke praktijksituatie nabootsen. Met acteurs en ervaren examinatoren uit het vakgebied. Ook het beoordelen, analyseren en verwerken van examenresultaten nemen we graag uit handen.

Facts & figures

Sinds 1941

De Associatie heeft ruime ervaring, we bestaan al meer dan 80 jaar. Deze ervaring is van waarde en dat zie je terug in de hoogst gewaardeerde diploma’s.

50.000 examens

Zoveel kwalitatieve examens, dat vraagt om een geoliede examenlogistiek. En uiteraard ook een transparant werkproces bij het corrigeren van examens. Kwaliteit is een speerpunt in ons beleid. Dus investeren we continu in onze bedrijfsvoering.

100% onafhankelijk

Tevreden klanten. Dat is ons doel. Dat realiseren we alleen als we 100% onafhankelijk zijn. Kwaliteit en onafhankelijkheid gaan hand in hand bij de Associatie.