Iedereen werkt veilig in de bouw, dat is ons streven! We ontwikkelen producten die veilig werken stimuleren en borgen. In opdracht van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) voeren we het VCA-examenstelsel uit. De Generieke Poortinstructie (GPI) behoort ook tot ons productenpakket. Maar we doen meer! Lees hier over onze inspanningen in de bouwbranche.

Generieke Poortinstructie

De Generieke Poortinstructie (GPI) is een online veiligheidsinstructie, dit is een initiatief van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). De GPI is verplicht op alle bouwplaatsen van de aangesloten bedrijven. Dit zijn bouw-, utiliteits-, infra- en installatiebedrijven. eX:plain ontwikkelt en beheert de GPI in opdracht van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV).

Governance Code
Veiligheid in de Bouw

Om ervoor te zorgen dat de veiligheidscultuur in brede zin verbetert, heeft een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers (bouw, weg-/water-/spoorinfra en installatietechniek) de handen ineengeslagen. Samen hebben zij de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) opgericht. Deze initiatiefnemers hebben gezamenlijke uitgangspunten en kernwaarden op het gebied van veiligheid vastgelegd, door werkwijzen te harmoniseren en instrumenten te uniformeren. Daarbij wordt de hele bouwketen betrokken.

Bezoek gc-veiligheid.nl

Waar zijn we van

SSVV & eX:plain

Strategische samenwerkingspartners

Als strategisch partner ondersteunt eX:plain SSVV met haar expertise in de uitvoering van de examenstelsels. Stichting Samenwerking voor Veiligheid (SSVV) heeft als missie werken in een risicovolle omgeving voor iedereen in de keten, van opdrachtverlening tot uitvoering, structureel veiliger en gezonder te maken. 

Lees verder
“Samen met SSVV maken we producten die daadwerkelijk iets bijdragen aan de veiligheidsbeleving in de Nederlandse industrie. GPI’s worden gebruikt, examens worden behaald en zo zorgen we ervoor dat iedereen weer veilig thuiskomt!” Janneke van Santen Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu