eX:plain is dé autoriteit in het ontwikkelen en waarderen van toekomstbestendige kennis en vaardigheden. Samen met diverse sectoren binnen overheid, bedrijfsleven en beroepsonderwijs werken we aan totaaloplossingen die vakbekwaamheid borgen. Jaarlijks zijn we verantwoordelijkheid voor ruim 500.000 examens, op zowel inhoud als organisatie. We stellen niet alleen de norm en examinering vast, maar ontwikkelen ook leermiddelen, trainingen, serious gaming en innovatieve e-learning omgevingen.

Iedereen verdient een diploma om trots op te zijn

De ruim 100 experts van eX:plain zijn vernieuwende, ervaren en zelfverzekerde specialisten in leren, beoordelen en ontwikkelen. Daarnaast zijn er verschillende externe deskundigen betrokken  bij examenontwikkeling, zoals toetsontwikkelaars, correctoren en examinatoren.  Samen zijn we een krachtige partner die opdrachtgevers bijstaat: van normering tot diploma-uitreiking.

 

Het team van eX:plain

Onze missie

Iedereen verdient een diploma om trots op te zijn en kan vertrouwen op de waarde ervan. Daaraan dragen wij bij met alles wat we in ons hebben.

 

Onze visie

Wij zijn toonaangevend op het gebied van betrouwbaar ontwikkelen, meten en beoordelen van beroepsgerichte kennis en vaardigheden. Voor beroepsgroepen zijn wij een vanzelfsprekende gesprekspartner.

Voor diploma’s met waarde. Nu en straks.

Examineren is een vak! eX:plain is een specialist en autoriteit in dat vak. We werken intensief samen met werkgevers en onderwijsinstellingen aan branchecertificaten en diploma’s die de markt herkent en erkent. Vakdiploma’s van waarde die deuren openen. We zijn sterk in de afstemming tussen verschillende stakeholders en kunnen in korte tijd een landelijke norm voor de deskundigheid van een hele beroepsgroep ontwikkelen en borgen.

Voor  onderwijsinstellingen

We voorzien het onderwijs van examens en waardevolle diploma’s. Voor onderwijsorganisaties ontwikkelen we de examenprogramma’s, de bijbehorende examens en zorgen voor erkenning bij werkgevers. We zijn sterk in de afstemming met onderwijsinstellingen en het werkveld en hebben een goed netwerk van experts. Dit doen we vanuit het label de Associatie voor Examinering.

Meer over de Associatie voor Examinering

Voor organisaties

We zorgen voor gediplomeerde professionals bij organisaties. Hoe kunnen we de expertise van medewerkers vergroten en zichtbaar maken? Door goed vast te leggen welke kennis en vaardigheden zij nodig hebben. Een examen daagt medewerkers uit om dit niveau te halen. Bij welke organisatie dan ook. Nieuwsgierig naar onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners?

Klik hier voor portfolio
“Alles wat wij doen, gaat over het waarderen van kennis en kunde. Daar is eX:plain dagelijks mee bezig. Dat is ons bestaansrecht.” Jobke van den Berg Directeur-bestuurder

Jaaroverzicht eX:plain 2023

Leer hier meer over de activiteiten van eX:plain en haar businesslijnen. Ook lees je hier onze behaalde resultaten.

 

Blader online door het jaaroverzicht
1.500

examenkandidaten per dag

2.000

deelnemers online proctoring

140

trainingen

7.000

e-learning licenties bij boeken en V-game

100

examen-functionarissen

12.000

telefoongesprekken

Werken bij eX:plain

Wil je bijdragen aan lerend en werkend Nederland? Is zelf leren voor jou een must en geen vraag? Heb je daadkracht, innovatie en ondernemerschap in je bloedbaan stromen? Neem dan snel een kijk bij onze vacatures.

Bekijk onze vacatures

Neem contact op met een van onze eX:perts

Anne Marie Bosman
Sectormanager Zakelijke Dienstverlening, Orde & Veiligheid a.bosman@explain.nl 033 489 29 71
Janneke van Santen
Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu j.vsanten@explain.nl 033 450 47 45
Janneke
Wido Bosch
Business Development Manager w.bosch@explain.nl 033 489 29 60
Wido