Bij eX:plain draait alles om vooruitgang en innovatie in onderwijs en training. We hebben een breed scala aan krachtige leermiddelen en benaderingen ontwikkeld die de basis vormen voor modern onderwijs en effectieve training. We lichten 4 elementen toe die een belangrijke rol vervullen in de onderwijs- en examenwereld: nu en in de toekomst.

Praktijkwerkboeken

Een praktijkwerkboek is een waardevol educatief hulpmiddel dat theoretische kennis omzet in praktische toepassing. Het biedt structuur, vaardigheidstraining, beoordeling en zelfreflectie. De toegevoegde waarde ligt in het bevorderen van actief leren, bijvoorbeeld het voorbereiden van studenten op de praktijk en het ontwikkelen van overdraagbare vaardigheden. Of het nu digitaal of op papier is, het blijft een relevant instrument in het moderne onderwijs en training. De praktijkwerkboeken brengen we uit onder het label eX:plain.

Lees meer

Lesmateriaal

Ons educatieve lesmateriaal maakt leren en lesgeven toegankelijk en efficiënt. Onze aanbod is divers en helpt zowel docenten als studenten in hun leerreis. We geven onze educatieve leermiddelen uit onder het label Smart Educational Tools (SET).

Lees meer
“Expert in leren en beoordelen: dat is eX:plain. Voor iedere branche en opdrachtgever bieden we passende leeroplossingen.” Janneke van Santen Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Poortinstructies

Het borgen van het veiligheidsbewustzijn op de bouwplaats ondersteunt eX:plain door het aanbieden van (generieke) poortinstructies. Op een overzichtelijke manier bieden we alle veiligheidsinstructies digitaal aan. Medewerkers tonen door het doorlopen van de instructie en het behalen van het examen aan dat zij de basisveiligheidsinstructies beheersen en veilig kunnen werken.

De Generieke Poortinstructie (GPI) is onze online veiligheidsinstructie die verplicht is op alle bouwplaatsen in Nederland.

Met Explainsafe beheert eX:plain in Nederland een groot online platform voor poort-, toegangs-, en veiligheidsinstructies voor bedrijven in meerdere branches. Meer over Explainsafe

Serious gaming

Serious gaming brengen een revolutie teweeg in de manier waarop we leren, trainen en complexe scenario’s aanpakken. Ze stellen organisaties in staat om efficiënter te werken, kosten te besparen en de algehele kwaliteit te verbeteren. Bovendien bieden ze een gestructureerde en leuke manier om voortgang te meten en te waarborgen dat professionals goed voorbereid zijn op echte situaties. Vanuit ons label Just Game It ontwikkelt eX:plain digitaal lesmateriaal in de vorm van serious gaming, VR-applicaties en andere toepassingen voor onderwijs, verschillende branches en op diverse platforms.
Serious games

Janneke van Santen
Sectormanager Veiligheid, Gezondheid & Milieu j.vsanten@explain.nl 033 450 47 45
Janneke
Anne Marie Bosman
Sectormanager Zakelijke Dienstverlening, Orde & Veiligheid a.bosman@explain.nl 033 489 29 71