Welkom op de gebruikerspagina van onze OK-games. Hier vind je  de belangrijkste links en antwoord op een heel aantal veelgestelde vragen (FAQ). Gebruik het menu aan de linkerkant om snel het onderwerp te vinden dat jij zoekt.

FAQ Gebruikers

We hebben de meest voorkomende gebruikersvragen hieronder uiteengezet. Staat jouw vraag hier niet tussen? Laat ons dit zo uitgebreid mogelijk weten via het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor het probleem en de FAQ waar nodig aanvullen.

Deze melding verschijnt in het scherm als Windows de OK-game app niet vertrouwt.
Voor gebruikers met Windows 10 of lager is dit eenvoudig te omzeilen door de applicatie te starten als administrator en toch uit te voeren.

De melding: The application “OK-game AM 1.2.7 (production)” can’t be opened. Deze melding verschijnt in het scherm als de gebruiker geen rechten heeft om apps die niet uit de App Store komen, te gebruiken. Op dit toe te staan moeten de volgende stappen worden uitgevoerd. Het voorbeeld hier onder gaat uit van de OK-game app met de naam “OK-game AM 1.2.7 (production)”, heeft u een andere versie van de OK-game dan gebruikt u die naam, en dat de app in de Downloads folder staat.

 1. Open de Terminal
 2. Type in de terminal:
  cd Downloads
 3. Klik op enter
 4. Nu staat er achter aan de active line: Downloads %
 5. Type in de terminal:
  chmod +x ‘OK-game OA 1.2.7 (production)’.app/Contents/MacOS/OK-game\ OA
 6. Klik op enter
 7. Nu kunt u de app openen
 8. Het kan zijn dat u nu de melding ““OK-game AM 1.2.7 (production)” cannot be opened because the developer cannot be verified.” krijgt. Lees hieronder hoe dit verholpen kan worden.

De melding “OK-game AM 1.2.7 (production)” cannot be opened because the developer cannot be verified. Deze melding verschijnt in het scherm als de Mac de OK-game app niet vertrouwt. Dit is op te lossen door de onderstaande stappen te volgen.

 1. Crtl klik de app
 2. Klik op: open
 3. De volgende melding verschijnt: macOS cannot verify the developer of “OK-game AM 1.2.7 (production)”. Are you sure you want to open it?
 4. Klik in de melding op: open

Laat ons dit zo uitgebreid mogelijk weten via het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor het probleem en de FAQ waar nodig aanvullen.

FAQ Begeleiders

We hebben de meest voorkomende vragen  die begeleiders hebben hieronder uiteengezet. Staat jou vraag hier niet tussen? Laat ons dit zo uitgebreid mogelijk weten via het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor het probleem en de FAQ waar nodig aanvullen.

Het is gebruikelijk dat de ICT-afdeling de installatie op de computers van de organisatie verzorgt.

Voor een installatie op uw persoonlijke computer kunt u de OK-game  downloaden.

Als de OK-game niet standaard op de computers van de organisatie staat is het verstandig om hier eerst met de afdeling ICT over te communiceren. Het is namelijk gebruikelijk dat de ICT afdeling er voor zorgt dat OK-game wordt geïnstalleerd op de computers van uw bedrijf of school.

 • Windows
  • Pak de gedownloade .zip uit door in het context menu op uitpakken te klikken. Start de uitgepakte setup.exe en doorloop de installatie. Als de OK-game klaar is met installeren kunt u de snelkoppeling gebruiken om de OK-game te starten.
 • MAC
  • Pakt de gedownloade .zip uit door in het context menu op uitpakken te klikken. Nu is de App uitgepakt en kunt u de game starten. Mocht u de melding krijgen of u een programma van een onbekende ontwikkelaar wil openen doe dan het volgende.
   • Ctrl-klik op het programma en kies in het menu voor ‘Open’.
   • Kies in het venster dat verschijnt nogmaals voor ‘Open’.

Mocht er tussentijds worden gevraagd om toestemming te geven voor de FireWall, neem dan contact op met de ICT afdeling, hierbij is meestal een wachtwoord vereist.

De downloadtijd kan variëren op basis van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 minuten om 400 MB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Mocht u de OK-game willen installeren op meerdere computers, dan raden wij aan deze te downloaden en via USB-stick te verspreiden over meerdere computers. Dit scheelt downloadtijd en belasting van uw (school)netwerk.

De spelers in uw groep hebben een persoonlijk account nodig om in te loggen en te spelen.
Zonder geldige licentie en actief account kunnen spelers geen gebruik maken van de OK-game.

U kunt contact met ons opnemen om licenties af te nemen.

Er wordt gewerkt aan een overzichtelijk OK-game portaal, waarin begeleiders de voortgang per speler en van verschillende spelersgroepen kunnen inzien.

Er is tot de lancering van het platform de mogelijkheid om de voortgang van spelers in een excel-bestand op te vragen bij eX:plain.

Dat mag zeker. Het is aan de begeleider om te bepalen hoe, waar en wanneer de OK-game als educatief materiaal wordt ingezet.

Heb je nog vragen? Neem dan via het contactformulier contact met ons op.
We proberen zo snel mogelijk te reageren en verdere toelichting hier aan de FAQ toe te voegen.

FAQ ICT & bedrijven

We hebben de meest voorkomende vragen  voor ICTer’s hieronder uiteen gezet. Staat jou vraag hier niet tussen? Laat ons dit zo uitgebreid mogelijk weten via het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor het probleem en de FAQ waar nodig aanvullen.

Download  eerst de OK-game. Het is raadzaam om de game zo te installeren dat deze op alle computers tegelijk verschijnt. Mocht dit niet kunnen dan zal de game op elke computer apart moeten worden geïnstalleerd.

Start de setup.exe die u net gedownload heeft en doorloop de installatie. De game heeft toegang nodig tot het internet om de voortgang van de gebruikers op te slaan. Hiervoor moet deze toegang voor alle spelers worden toegestaan, zodat ze niet een pop-up window krijgen voor toegang tot de FireWall. Als dit namelijk gebeurt en het wordt weg geklikt dan zal de game niet werken omdat deze verbinding moet houden met internet.

De downloadtijd kan variëren op basis van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 minuten om 400 MB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

U moet Windows 7 of hoger gebruiken om de OK-game te kunnen spelen.

U heeft een internet verbinding nodig om de OK-game te downloaden en om te spelen. De game maakt gebruik van licenties en deze worden gecontroleerd via een webservice.

De setup van de game is een kleine 400 MB.
Als de game is geïnstalleerd is de game een kleine 700 MB.

In de OK-game moet u een muis en toetsenbord gebruiken. Wij raden aan om ook een koptelefoon te gebruiken, vooral als er met meerdere spelers tegelijk wordt gewerkt in dezelfde ruimte.

Intel Core i3 processor;
4GB RAM;
700MB ruimte op de harde schijf;
Intel HD Graphics 2500 Dynamic Video Memory Technology.

Ja!

Het is een single player omgeving.

V-game communiceert over het standaard poort (443).

De gegevens die naar de service worden gestuurd bevatten saved game data in een vast interval, en een sleutel verkregen bij het inloggen. Op een interval wordt gecontroleerd of de gebruiker ingelogd mag zijn. Er worden geen persoonlijke gegevens heen en weer gestuurd, er wordt ook ingelogd met de accountgegevens die wij verstekken, dit hoeft geen persoonlijk emailadres te zijn van de speler. De begeleider wordt voorzien van de inloggegevens die wij hebben gemaakt.

De gegevens worden door InterConnect opgeslagen op hun servers.

Heb je nog vragen? Neem dan via het contactformulier contact met ons op.
We proberen zo snel mogelijk te reageren en verdere toelichting hier aan de FAQ toe te voegen.