Wetenschappelijke publicaties eX:plain-medewerker Sebastiaan de Klerk

 

eX:plain vindt het belangrijk om bij te dragen aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van toetsing en examinering. Daarom zijn wij er trots op dat onze wetenschappelijk adviseur Sebastiaan de Klerk heeft bijgedragen aan publicaties in twee wetenschappelijke vaktijdschriften.

Zo was Sebastiaan als auteur, co-auteur en editor betrokken bij een special issue over serious gaming en examinering. Deze special issue is gepubliceerd in het vaktijdschrift Journal of Applied Testing Techology. Dit is een uitgave van de Association of Test Publishers (ATP), een vereniging waar internationale examenbedrijven en (psychologische) testontwikkelaars in deelnemen. De special issue is een uitgave van vier wetenschappelijke artikelen waarin de mogelijkheden van het gebruik van serious games voor examendoeleinden worden besproken.

De special issue is hier te downloaden >

Daarnaast heeft Sebastiaan een artikel geschreven voor het vaktijdschrift Educational Technology Research and Development. Het betreft de beschrijving van een wetenschappelijk onderzoek naar een framework voor het ontwerpen en ontwikkelen van computergedreven examens waarin multimedia wordt gebruikt.

Het artikel wordt begin 2018 gepubliceerd en is vanaf dat moment hier te downloaden.