Wetenschappelijke publicatie eX:plain-medewerker Sebastiaan de Klerk

 

eX:plain vindt het belangrijk om bij te dragen aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van toetsing en examinering. Daarom zijn wij er trots op dat onze wetenschappelijk adviseur Sebastiaan de Klerk een publicatie in het wetenschappelijke vaktijdschrift Behaviormetrika op zijn naam mag schrijven.

Het betreft de beschrijving van een wetenschappelijk onderzoek naar de inzet van een nieuwe examenvorm in het beroepsonderwijs. In het artikel wordt een zogeheten Multimediaal Praktijkgericht Computerexamen (MPCE) gepresenteerd. Het MPCE is ontworpen en ontwikkeld aan de hand van een framework dat al in eerder artikel is gepresenteerd (De Klerk, Veldkamp, & Eggen, 2018). In het nieuwste artikel wordt het MPCE daarnaast empirisch gevalideerd aan de hand van de argument-based approach.

De conclusie van het artikel luidt dat MPCE’s een waardevolle toevoeging zijn in de examenmix; met name waar het gaat om het examineren van toegepaste procedurele vaardigheden.

Klik hier om het artikel gratis te lezen.

eX:plain blijft inzetten op wetenschappelijk onderzoek en innovatie in examinering.

 

Literatuur

De Klerk, S., Veldkamp, B.P., & Eggen, T.J.H.M. (2018). A framework for designing and developing multimedia-based performance assessment in vocational education. Educational Technology Research & Development, 66(1), 147-171.