Vernieuwde GPI moet veiligheidsbewustzijn vergroten 

eX:plain wil een rol van betekenis spelen voor de veiligheidscultuur in de bouw en industrie. Daar geven we handen en voeten aan met de continue doorontwikkeling van onze Generieke Poortinstructie (GPI) in samenwerking met de ketenpartners.

GPI 6.0

De Generieke Poortinstructie (GPI) is vernieuwd en blijft een cruciaal hulpmiddel om veiligheid op de bouwplaats te waarborgen. Sinds 2019 is het verplicht op alle GCVB-bouwplaatsen en we hebben jaarlijks 140.000 gebruikers.

In de recente 6.0 versie heeft eX:plain, samen met SSVV en de Governance Code Veiligheid in de Bouw, nieuwe praktijksituaties toegevoegd. Ook is de diversiteit vergroot en er zijn 16 nieuwe praktijkvideo’s ingevoegd, waaronder een impactvideo met een slachtoffer, om het bewustzijn te vergroten.

Coosje Vink – Roetman, Productmanager VGM bij eX:plain, benadrukt de groeiambitie, met name in het mkb. Het doel? Het veiligheidsbewustzijn vergroten! De communicatie over de noodzaak van GPI wordt geïntensiveerd. Het draait niet alleen om afvinken, maar om kennis opnemen en serieus actie ondernemen.

In vakblad Aannemer een mooi artikel over deze gezamenlijke inspanning voor veilig werken in de bouw.