Subsidie voor bevorderen taalvaardigheid werknemers

 

Per 1 juni heeft het ministerie van OCW subsidie beschikbaar gesteld voor het organiseren van cursussen op het gebied van digitale vaardigheden en/of taalvaardigheid. Interessant voor bijvoorbeeld SW-bedrijven (sociale werkvoorziening) die hun werknemers taalvaardiger willen maken om zo het VCA-examen te kunnen maken.

De subsidie is beschikbaar voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van (digitale) laaggeletterdheid. De subsidie kan gebruikt worden voor werknemers met Nederlands als eerste taal (NT1-ers) en werknemers met Nederlands als tweede taal (NT2-ers). Voorwaarde is een taalniveau ónder 2F.

Om het Basisveiligheid VCA (B-VCA) examen te kunnen afleggen is minimaal taalniveau 2F nodig. Een taalcursus wordt ten zeerste aanbevolen aan kandidaten die dit taalniveau niet hebben. Dit verhoogt de kans op slagen. Daarbij biedt VCA Infra ook de mogelijkheid tot een voorleesexamen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Subsidie aanvragen kan tot en met 30 september 2019. Meer informatie is te vinden op de website www.telmeemettaal.nl. Hier kan tevens de subsidie aangevraagd worden.