Stichting eX:plain behaalt ISO 27001 certificaat

 

Naast het ISO 9001 certificaat, heeft stichting eX:plain per 4 juli 2022 ook het ISO 27001 certificaat in bezit. ISO 27001 is de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging.

De norm beschrijft hoe er procesmatig met het beveiligen van informatie wordt omgegaan met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie zeker te stellen. Met de certificering kan eX:plain aantonen dat er maatregelen, processen en procedures worden gehanteerd. “De certificering is een officiële erkenning die belanghebbenden het vertrouwen geeft dat gegevens in veilige handen zijn“, aldus Stephan Haan, Information Security Officer bij eX:plain.

Continu proces
ISO 27001 laat zien dat eX:plain belang hecht aan privacy en zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens. Het certificaat is drie jaar geldig en ieder jaar wordt de stichting getoetst of nog altijd voldaan wordt aan de eisen van de norm. eX:plain ziet werken aan informatiebeveiliging als een continu proces. Stephan Haan: “Cyberdreigingen zijn tegenwoordig dagelijkse kost, reden te meer om hier als organisatie constant alert op te zijn. Binnen onze visie kan een ISO 27001 certificering dan eigenlijk niet ontbreken. We zijn dan ook verheugd dat we de certificering behaald hebben.”