Nieuwe versie GPI (3.0) beschikbaar

 

Ieder najaar – inmiddels voor de derde keer – is er een nieuwe versie van de Generieke Poortinstructie (GPI) beschikbaar. De GPI is dan weer aangepast aan de actualiteit. In de animaties zijn nieuwe onderwerpen toegevoegd (o.a. belang van goede hygiëne, situaties waarbij je niet lekker in je vel zit of last hebt van hoge werkdruk) en is er extra aandacht voor bepaalde onderdelen, zoals laden, lossen, hijsen of werken op hoogte.

Zoals ieder jaar, zijn ook zijn de filmpjes, vraagvormen en toetsvragen aangepast. Zo zijn er in deze GPI negen nieuwe situatiefilmpjes, waarbij je moet aangeven wat er fout gaat.
In een introfilmpje vertellen vijf mannen met verschillende functies uit de praktijk over het belang van de GPI. De toetsvragen zijn zo praktijkgericht mogelijk gemaakt.

De Waarborgcommissie, waarin veiligheidsdeskundigen van verschillende opdrachtnemers en opdrachtgevers zitting hebben, heeft hard gewerkt om weer een waardevolle GPI tot stand te brengen. Hierbij wordt ook gebruikgemaakt van de input uit ongevallencijfers en van ervaringen uit de praktijk. Naast het bieden van een generieke instructie voor de bouw, infra en installatietechniek, hopen we met de GPI het veiligheidsbewustzijn bij iedereen te verhogen. Werken doen we samen, samen werken we veilig!