Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. Gericht op de behoefte van de arbeidsmarkt en de werkende professional door een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Onder andere in de financiële en administratieve sector en loonadministratie.

Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. De academy biedt een gestructureerd opleidingsprogramma aan waarin aspirant-salarisadministrateurs worden opgeleid volgens de standaarden van de branche. In de academy komen zowel basisprincipes als de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in het vakgebied aan bod.

Borgen van onafhankelijke examinering
Dat SD Worx en de Associatie bíjna hetzelfde ‘bouwjaar’ hebben, zal niet doorslaggevend zijn geweest voor deze samenwerking. Wel is het een leuke wetenswaardigheid en een toonbeeld van twee solide organisaties.

Een academy oprichten is een, mensen opleiden en trainen is twee, maar hoe weet je vervolgens zeker dat de (aspirant-)salarisadministrateurs het geleerde goed kunnen toepassen in de praktijk? Dat vraagt om een toetsmoment. Een heel andere tak van sport.

Daarvoor schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain en al ruim 80 jaar bedreven in betrouwbaar ontwikkelen, meten en beoordelen van beroepsgerichte kennis en vaardigheden. Deelnemers worden na afronding van het opleidingsprogramma bij SD Worx door de Associatie geëxamineerd, zodat ze hun opleiding kunnen afronden met een onafhankelijk, waardevol Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

Saskia Bresser-Stein, accountmanager Zakelijke dienstverlening: “We zijn enthousiast over deze samenwerking. Het laat goed zien hoeveel waarde we hechten aan actuele kennis binnen een vakgebied, maar ook hoe je elkaar hierin versterkt. Doen waar je goed in bent en uitbesteden waar een ander beter in is, dat resulteert dan vervolgens in een mooi partnership. Bovendien borg je hiermee direct onafhankelijk beoordelen. En het reikt verder dan alleen voor SD Worx, want de professionals hebben hier hoe dan ook baat bij waar het salarisadministratie aangaat. Het dient daarmee een nog veel groter doel in de branche.”

Toekomstgericht en internationaal
Met het opzetten van deze academy investeert SD Worx niet alleen in hun eigen medewerkers, maar ook in de toekomst van de salarisadministratie als geheel. Dit is een beweging die meer is te zien in de markt. De samenwerking met de Associatie sluit hier met het oog op ‘een leven lang leren’ uitstekend op aan.

SD Worx is actief in 26 Europese landen, waaronder Spanje, waardoor ook het Engelse PDL®-examen erg interessant voor hen is.

Linda Kool, coördinator van de Payroll Academy: “Om nieuw talent aan ons te kunnen binden zijn we vorig jaar vol energie onze eigen Payroll Academy gestart. We geven trainees in Nederland en Spanje les in de theorie van PDL® en door die theorie vervolgens zo veel mogelijk aan de praktijk te koppelen brengen we de lesstof wat meer tot leven. Het vak van salarisadministrateur verschuift steeds meer naar salarisadviseur. Tijdens het traineeship gaan we daarom verder dan enkel het PDL®-examen. We proberen kansen te creëren voor onze talenten door ze bijvoorbeeld kennis te laten maken met verschillende soorten dienstverlening. Zo bouwen onze trainees ook gelijk een netwerk op. Ons doel is om nieuwe collega’s te vinden die zich thuis voelen binnen onze SD Worx familie, die weten wat ze willen, en die binnen 9 maanden de kans hebben gekregen om het erkende PDL®-examen van de Associatie te behalen.”

Over de Associatie
De Associatie voor Examinering, onderdeel van eX:plain, is strategische samenwerkingspartner voor onderwijsorganisaties, opleidingsinstituten, brancheorganisaties en werkgevers. Een van de grootste, onafhankelijke exameninstituten in Nederland en al ruim 80 jaar dé expert in Nederland op het gebied van examenontwikkeling, -beoordeling en -afname. De Associatiediploma’s zijn waardevol en waardevast.

Meer over de examens van de Associatie is hier te vinden.

 Over SD Worx
Als toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde HR-oplossingen maakt SD Worx van HR een waardevol instrument voor bedrijven én voor de mensen die daar werken. SD Worx levert HR-oplossingen voor de hele levenscyclus van werknemers, van het betalen van werknemers tot het aantrekken, werven, belonen en ontwikkelen van het talent dat bedrijven succesvol maakt.