Jaaroverzicht 2023: eX:plain in retrospect

 

Dé autoriteit in het ontwikkelen en waarderen van toekomstbestendig vakmanschap. Daarvoor zit je goed bij ons. Samen met diverse sectoren binnen overheid, bedrijfsleven en beroepsonderwijs werken we aan totaaloplossingen die vakbekwaamheid borgen.

Met veel toewijding van een vaste kern van ruim 100 vernieuwende, ervaren en zelfverzekerde specialisten in leren, beoordelen en ontwikkelen. Maar ook zeker niet zonder de hulp van externe deskundigen, zoals toetsdeskundigen, correctoren, examenleiders en (praktijk)examinatoren.

Een tomeloze inzet. Jaar in, jaar uit. Graag nemen we onze lezers nog eens mee naar de belevenissen van 2023.

Wat een jaar!
Afgelopen jaar stond in het teken van stabiliseren. En ook zijn er belangrijke stappen gezet die bijdragen aan ons innovatieve karakter. Met de focus op vernieuwing, soms ook kiezen voor loslaten. Dát vatten wij samen onder ‘samen groeien’; het thema van dit jaaroverzicht.

Enkele highlights:

  • Mijlpaal: we vierden ons 10-jarig bestaan.
  • De website explain.nl in een ‘nieuwe jas’; een flinke, maar wel een die ons met het oog op ‘waar we van zijn’ en ‘wat we doen’ uitstekend past!
  • eX:plain in beweging met Operational Excellence als drijvende kracht achter onze dienstverlening.
  • Innovatie in veiligheids-opleidingen & de lancering van de Generieke Poortinstructie 6.
  • Vernieuwingen in onze financieel-administratieve examenaanbod, ook internationaal!
  • Uitbreiding: nu ook verantwoordelijk voor borging examens voor boa’s in het ov.
  • Een record aantal mensen in opleiding tot beveiliger & optimalisatie van de lesmaterialen.
  • In gesprek met opdrachtgevers & stakeholders en hun beleving van de samenwerking met eX:plain.

En er is meer: we werpen ook een blik op de toekomst met onze productontwikkeling en innovaties, waaronder serious gaming, game-based assesments en een digitaal beveiligersplatform.

Voldaan en met trots kijken we terug op onze avontuurlijke reis door 2023 én alvast een klein stukje vooruit. Reis je met ons mee? Ga direct naar het online Jaaroverzicht 2023.