GPI 2.0 staat live

 

Het volgen van de GPI, ofwel Generieke Poortinstructie is sinds 1 april 2019 verplicht voor een groot deel van de bouwsector. Op basis van feedback en suggesties heeft eX:plain de bestaande GPI én GPI-website verbeterd. Sinds half september staat GPI 2.0 live.

Zo is de navigatie van de website versimpeld zodat deze beter aansluit bij de verschillende doelgroepen (kandidaat, bedrijf|zzp’er en bezoeker). Daarnaast is de omgeving van de kandidaat overzichtelijker gemaakt.

Aan de GPI (generieke poortinstructie) zelf zijn nieuwe onderwerpen toegevoegd aan de animaties (rondom laden en lossen, tillen, omgevingshinder, communicatie e.d.). De instructievragen zijn volledig vervangen. Het zijn dilemmavragen geworden, waarbij kandidaten ook kunnen zien welk antwoord collega’s gaven, nadat zij zelf antwoord hebben gegeven. Ook zijn de toetsvragen vrijwel helemaal vernieuwd. Ze zijn meer op de praktijk gericht.

Het aantal talen is teruggebracht naar 6 (Nederlands, Pools, Engels, Duits, Roemeens en Turks). Uit onderzoek bleek dat de overige talen nauwelijks werden gebruikt.

Tot slot bevat het GPI-certificaat nu een QR-code, zodat er een snellere toegang tot het GPI-register is.Met deze verbeteringen verwachten we de website bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn.

De GPI is tot stand gekomen in samenwerking met de leden van de Governance Code Veiligheid in de Bouw, de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) én eX:plain en heeft als doel de veiligheidscultuur in de bouw te verbeteren.

Neem een kijkje op de vernieuwde website van GPI