ExTH viert 10-jarig jubileum met congres over ‘Ondermijning’

 

Een feestelijke bijeenkomst met een inhoudelijk tintje. Op deze manier gaf ExTH, de Exameninstelling Toezicht en Handhaving, dinsdag 23 januari vorm aan haar 10-jarig jubileum. Prominente sprekers vanuit gemeente en politie deelden tijdens een mini-congres hun ervaringen rond het thema Ondermijning.

Ruim honderd genodigden waren samengekomen in Het Oude Magazijn in Amersfoort om te vieren dat ExTH al 10 jaar lang invulling geeft aan de deskundigheid en integriteit van de buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA).

Hier lichtte politiechef Jaco van Hoorn, tevens landelijk portefeuillehouder korpscheftaken en bestuurslid ExTH, het thema Ondermijning toe, waarbij hij inging op het belang van het bundelen van krachten. Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss en voorzitter ExTH, zoomde vervolgens in op welk belang zij heeft als burgemeester bij professionele handhavers en wat dit betekent voor ExTH.

Als examenleverancier voor de branche is de detectie van examenfraude voor ExTH een belangrijk onderwerp. Sebastiaan de Klerk, wetenschappelijk adviseur bij eX:plain, vertelde over de mogelijkheden en uitdagingen die hiermee gepaard gaan en hoe de door eX:plain ontwikkelde software Educational Data Forensics zeer betrouwbaar afwijkend examengedrag kan aantonen.

Het officiële deel van de bijeenkomst werd met een knipoog afgesloten door de Amersfoortse cabaretier Patrick Nederkoorn, die een terugblik gaf op 10 jaar ExTH. Na afloop was er een feestelijk diner in het Centraal Ketelhuis.