eX:plain op DUTCH EXPO-dag

Dinsdag 19 maart vond  de DUTCH EXPO-dag plaats in het Amsterdam Skills Centre (ASC). Met op het programma inspirerende presentaties en demonstraties.

Onze collega’s Roel Hendriks, Aranka Bijl en Janneke van Santen heetten de bezoekers welkom in de wereld van innovatieve leermiddelen. Ze vertelden  meer over de waardevolle bijdrage die eX:plain levert met serious gaming voor dit gezamenlijke initiatief. Dit gebeurt in de vorm van een first-person serious game, waarbij je in de operatiekamer (OK) in de rol van ‘Anesthesie Medewerker’ of ‘Operatie Assistent’ taken uitvoert.

De game is bedoeld voor studenten, docenten en anderen die zich inzetten voor de opleiding van operatieassistenten (OA), anesthesiemedewerkers (AM) en radiodiagnostisch laboranten (RDL).

We kijken terug op een mooie middag met veel inspiratie en kennisdeling onder de aanwezigen!

𝐖𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐃𝐔𝐓𝐂𝐇?
DUTCH (Digital United Training Concepts Healthcare) is een consortium van private en publieke partijen dat met fysieke, digitale en virtuele leermiddelen de opleiding van zorgprofessionals gaat transformeren. Het vergroten van de opleidingscapaciteit door het verhogen van de efficiëntie en het faciliteren van ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ zullen de personele tekorten in de zorg verminderen én het behoud van zorgprofessionals verhogen. Hierdoor kunnen wachttijden in de zorg worden verkort en de arbeidsmarktproductiviteit in Nederland worden verhoogd.

Bekijk hier meer  informatie over DUTCH.

Foto: Aranka en Roel staan klaar om deelnemers te vertellen over serious gaming.