Examen Beroeps- communicatie voor salarisprofessional

 

Uit recente trendonderzoeken van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) blijkt dat de beroepscommunicatie van salarisprofessionals steeds belangrijker wordt om deze functie te bekleden. Daarnaast komt bij het werk van salarisprofessionals diverse wet- en regelgeving kijken, waarbij deze doelgroep met een breed scala aan stakeholders te maken heeft. Ook in het vacatureaanbod is duidelijk te zien dat werkgevers hogere eisen stellen aan de competenties met betrekking tot beroepscommunicatie voor deze beroepsgroep.

Om in deze behoefte te kunnen voorzien, heeft de Associatie voor Examinering een examen ontwikkeld waarin de communicatieve vaardigheden in de beroepscontext van de salarisprofessional getoetst kan worden.

Wat kunnen kandidaten verwachten?

Met dit examen laat de salarisprofessional zien dat deze communicatievaardigheden zoals uitleg geven aan medewerkers, advies geven aan het management en overtuigen van de directie, tot in de puntjes beheerst. Er komen situaties aan de orde waarmee de salarisprofessional dagelijks te maken heeft. Dit examen is onderdeel van het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®).

De social skills die gevraagd worden, zijn herkenbaar en toepasbaar voor:

  • salarisadministrateurs die de administratie doen voor het eigen bedrijf;
  • internen die de administratie hebben uitbesteed;
  • salarisadministrateurs die werken bij een accountantsbureau;
  • salarisadministrateurs met een eigen bedrijf (ZZP’ers).

Demo examentool

Geïnteresseerden kunnen een demo doen om alvast kennis te maken met deze vorm van examen doen en hoe dit precies in zijn werk gaat.

Flexibele examenafname

Het examen kan op een eigen gewenste locatie op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur worden gedaan. Kandidaten hoeven hiervoor dus niet naar een aparte toetslocatie af te reizen.

Meer weten?

Vanaf het voorjaar van 2022 is het mogelijk om in te schrijven voor dit examen en examen te doen. Het examenprogramma, het voorbeeldexamen en meer informatie over het examen Beroepscommunicatie voor de salarisprofessional is hier te vinden.