C4 Software verder onder vleugels van eX:plain

 

Stichting eX:plain heeft per 1 april 2021 softwareontwikkelaar C4 overgenomen. Hiermee versterkt eX:plain haar positie als expert in het ontwikkelen en beoordelen van beroepsgerichte kennis. C4 Software ontwikkelt onder de merknaam WebConnect standaard cursus-, examen- en opleidingssoftware voor verschillende organisaties. Ook eX:plain maakt al jaren gebruik van deze software.

De overname past goed binnen de groeistrategie die zowel C4 als eX:plain voor ogen hebben. “We zijn verheugd dat we met elkaar tot een overeenkomst zijn gekomen”, vertelt directielid Eugène Wolf van eX:plain. “Door onze krachten te bundelen, ontstaan er meer mogelijkheden om gezamenlijk in te zetten op innovatie en digitalisering. De toevoeging van C4 betekent tevens een uitbreiding van het palet aan diensten dat wij bieden, met een gewenste uitbreiding van perspectief op groei in de markt waarin we samen actief zijn. Een besluit dus met de blik op de toekomst!”

Ook voor C4 is de overname een mooie stap richting de toekomst. Directeur Wido Bosch van C4 Software licht toe: “Met eX:plain hebben we een strategische koper, met de juiste expertise en een breed netwerk, om ons product te laten doorgroeien naar de volgende fase. Door samen op te trekken in productontwikkeling en meer in te spelen op de actualiteit, kunnen we onze klanten nog beter bedienen in een steeds veeleisendere markt. Daarnaast ontstaat er een groter team dat beschikbaar is voor implementaties en projecten waardoor onze bestaande opdrachtgevers nog beter en breder ondersteund worden.”

Over eX:plain

Stichting eX:plain is de grootste beroepsgerichte examenorganisatie van Nederland. De organisatie heeft verschillende examenlijnen onder haar hoede, waaronder de Associatie voor Examinering, de Exameninstelling Toezicht en Handhaving en VCA infra. Gezamenlijk goed voor meer dan 400.000 examenafnames per jaar. Ook Smart Educational Tools, dat leermiddelen ontwikkelt voor o.a. de beveiligingsbranche, maakt onderdeel uit van de organisatie. Op het hoofdkantoor van eX:plain werken zo’n 100 experts, uiteenlopend van toetsdeskundigen en applicatiebeheerders tot medewerkers in allerlei ondersteunende diensten. Ook is er een eigen onderzoeksafdeling en uitgebreid freelancersnetwerk.

Over C4 Software

C4 Software is een Nederlandse softwareontwikkelaar en bestaat sinds 2002. Onder de merknaam WebConnect ontwikkelt het bedrijf sinds 2002 standaard cursus-, examen- en opleidingssoftware met daaraan gekoppelde, op maat gemaakte, portalen. In de afgelopen jaren is het klantenbestand gestaag gegroeid met toonaangevende organisaties zoals onder andere Stichting Vakbekwaamheid Horeca SVH, Railcenter, BHV Nederland, Sonnevelt, Stichting Recht en Overheid, Babel en IPC Groene Ruimte. Inmiddels wordt voor bijna 40% van alle cursisten en examenkandidaten die in Nederland een (beroeps)opleiding of examen afnemen de administratieve afhandeling verzorgd.