Afname examens eX:plain vanaf 6 april

 

Zoals eerder bericht worden er tot 6 april, vanwege eerder aangekondigde coronamaatregelen vanuit de overheid, geen examens afgenomen. Ondertussen hebben wij er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de examinering na die tijd weer opgestart kan worden.

De afgelopen dagen zijn er tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de examens op veilige wijze afgenomen kunnen worden, zowel voor medewerkers als voor examenkandidaten. Deze tests zijn goed verlopen. Daarom zal er vanaf maandag 6 april voorzichtig gestart worden met de examenafnames op enkele examenlocaties van ExTH en de Associatie, maar wel met de nodige extra voorzorgsmaatregelen.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

  • De algemene ruimtes en faciliteiten, denk aan kluisjes en wachtruimte etc., zijn vanwege infectiegevaar niet in gebruik.
  • We hebben uitgebreide hygiĆ«ne-maatregelen genomen. Iedereen krijgt bij binnenkomst handschoenen en desinfecterende middelen uitgereikt en desgewenst een mondkapje.
  • We houden afstand volgens de richtlijnen van het RIVM (altijd minimaal anderhalve meter). Bovendien is er veilige looproute door het pand uitgestippeld waarbij niemand elkaar tegenkomt.
  • De examenlocaties zullen op halve capaciteit draaien, dat betekent dat er altijd een lege werkplek zit tussen twee kandidaten. Er worden dus minder examens per dag afgenomen en er wordt meer tijd tussen de examens gepland.
  • Elke werkplek wordt na elk examen gedesinfecteerd, waaronder: werkblad, muis, toetsenbord, stoelleuningen e.d.).
  • Kandidaten moeten de aanwijzingen van de examenfunctionaris opvolgen. Deze is ook bevoegd om een kandidaat te weigeren voor een examen als deze symptomen vertoont van het coronavirus. Dus hoest of niest u, bent u verkouden of heeft u andere ziekteverschijnselen? Dan kunt u geen examen doen.
  • Het volledig aangepaste Test Center reglement van de examenlocaties van LaMark staat hier. Dit reglement geldt tot 1 juni.

Is examen doen op locatie wel toegestaan?

We kunnen ons voorstellen dat doorgang van examens wellicht vragen bij u oproept. Is dit geen groepsbijeenkomst? Mag dit wel vanuit de overheid? Wij kunnen u verzekeren dat het doen van examen buiten het samenscholingsverbod valt, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. Dit is ook afgestemd met politie en handhaving.

Kortom, wij werken er hard aan om zoveel mogelijk kandidaten op een zo veilig mogelijke manier examen te laten doen. Het kost tijd om dit zorgvuldig op te zetten. We begrijpen dat dit bericht daarom nog niet alle vragen beantwoordt. De situatie vraagt echter veel van ons allemaal. Zodra wij meer weten, zullen wij hierover communiceren via onze website, social media en naar de betreffende kandidaten.