Werken bij

WO - stagiair Psychometrie (Psychologie, Methodologie, Statistiek of Onderwijskunde)

De afdeling Toegepast Onderzoek (TO) is dé onderzoeksafdeling van eX:plain. Deze afdeling houdt zich bezig met onderzoeksprojecten rondom de kwaliteit van onze examens en innovatieve producten die onze examens nog beter en/of efficiënter maken.

Ben jij een WO masterstudent met interesse in psychometrie en/of examinering, en ben je op zoek naar een uitdagend onderzoeksproject en werkervaring?

Binnen het team is ruimte voor een:

WO - stagiair Psychometrie (Psychologie, Methodologie, Statistiek of Onderwijskunde) - uren in overleg

 

Startdatum: 1 juni 2021 (de exacte datum wordt bepaald in samenspraak met de stagiair)

Wat ga je bij ons doen?

Je gaat aan de slag binnen de afdeling TO van eX:plain. Dit team houdt zich bezig met innovatie van huidige en nieuwe examenproducten van eX:plain en voert hiervoor verschillende onderzoeken uit. Als stagiair krijg je de ruimte om binnen één van de projecten een eigen onderzoeksplan te formuleren. Je bent vrij om je onderzoeksvragen te formuleren, zolang het onderzoeksproject bijdraagt aan de innovatieve roadmap van eX:plain. Je wordt begeleid en ondersteund door het TO-team met ervaren academici. 

Wat verwachten we van jou?

Je bent een zelfstandige, gemotiveerde student bij een relevante Nederlandstalige of Engelstalige WO-masteropleiding (denk aan Psychologie, Methodologie, Statistiek of Onderwijskunde). Daarbij gaat je interesse uit naar psychometrie. Vanuit jouw opleiding is een onderzoeksproject op dit gebied mogelijk, en je verwacht voldoende begeleid te kunnen worden door een ervaren universitair docent. Affiniteit met onderwijs(kunde)/examinering is geen pre, maar past wel goed binnen de organisatie.

Daarnaast heb je:

 • Een proactieve houding.
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek (op WO Bachelor niveau).
 • Affiniteit met methode en statistiek (pre), gezien de inhoudelijke uitdagingen die het project biedt.
 • Eventueel ervaring met programmeertalen en/of programma’s (R, Python).
 • Je hoeft nog geen gedetailleerd projectplan te hebben liggen! Wij helpen je om een geschikte invulling te geven aan het project binnen de richtlijnen van je opleiding en de behoeften van eX:plain.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende stage met veel ruimte voor eigen initiatief en invulling aan de hand van de eisen van jouw opleiding.
 • Gedegen begeleiding van een ervaren begeleider, die zelf is gepromoveerd.
 • Ondersteuning van een klein, divers, gemotiveerd en gezellig team.
 • Relevante werkervaring bij een prominent examineringsbureau met een groot netwerk;
 • Eigen uren bepalen en flexibel thuiswerken.
 • Een stagevergoeding.
 • Fijne werkplek in het goed bereikbare Amersfoort (naast NS- station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte).

Is deze stage iets voor jou?

Schrijf dan een korte motivatie waarin je over jezelf vertelt: wat spreekt je aan in deze stage, welke opleiding volg je en wat zijn de mogelijkheden daarbinnen, en wat is je ervaring op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en eventueel programmeren. Stuur dit naar werken@explain.nl onder vermelding van ‘Stage Psychometrie’.

Wil je meer weten over deze stage? Of wil je meer weten over de onderzoeksprojecten die op dit moment binnen eX:plain lopen? Neem dan gerust contact op met Sebastiaan de Klerk, wetenschappelijk adviseur, via 06 466 012 01 of s.dklerk@explain.nl.

Voor deze stage hanteren wij geen sluitingstermijn. Dit betekent dat we de vacature pas sluiten als we de juiste match hebben gevonden. Zolang de vacature online staat, kun je dus gewoon reageren. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen over de stand van zaken van deze procedure.