Werken bij

Senior medewerker examenorganisatie (32-40 uur)

Het team Planning & Uitvoering verzorgt het logistieke proces voor een efficiƫnte planning, correcte examenafname en diplomering voor onze diverse examenlijnen binnen eX:plain. Hiermee is het team van 6 medewerkers het administratieve hart van de organisatie. We zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor de volgende functie:

Senior medewerker examenorganisatie (32-40 uur)


Wat ga je bij ons doen?
Je bent verantwoordelijk voor een correcte en efficiënte afhandeling van onze examens en de verwerking van de resultaten. Onze examens worden digitaal, mondeling en schriftelijk afgenomen zowel op locatie als op afstand.

Door de verschillende manieren van afname is het van belang dat je inzicht hebt in de onderliggende (examen-)processen en relaties ziet met andere examenlijnen, systemen en afdelingen. Door je nieuwsgierigheid en proactieve houding maak je je nieuwe materie snel eigen en pas je verbeterpunten toe in processen en procedures.

eX:plain is een dynamische organisatie met verschillende opdrachtgevers die kwaliteit en efficiency belangrijk vinden. Jij hebt voldoende organisatiesensitiviteit om te weten waar je je informatie vandaan moet halen en hoe je dit vervolgens weer deelt met je collega’s. Je kijkt over de grenzen van je eigen afdeling heen en weet verschillende belangen van collega’s, klanten en andere stakeholders met elkaar te verbinden.

Wat zijn je taken?
Als senior medewerker examenorganisatie ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • je organiseert, coördineert en voert werkzaamheden uit bij het voorbereiden en uitvoeren van examenafname, het beoordelen en analyseren van examenwerk en het vaststellen van de uitslag;
 • je analyseert continu processen rondom examenorganisatie en –afname, doet verbetervoorstellen en implementeert vastgestelde verbetervoorstellen;
 • je bent het eerste aanspreekpunt bij incidenten tijdens de examenafnames. Om incidenten op te lossen zoek je, waar nodig, afstemming en neem je beslissingen. Je doet dit snel en doeltreffend en overziet de gevolgen van je beslissingen;
 • je behandelt tweedelijns vragen via telefoon en e-mail;
 • je motiveert collega's binnen en buiten je team om nog meer samen te werken.

Wat verwachten we van jou?
Je communiceert met klanten en stakeholders op een prettige, doeltreffende en representatieve manier. Je vertegenwoordigt de organisatie en een dienstverlenende instelling is je op het lijf geschreven.

Daarnaast beschik je over:

 • minimaal mbo-plus werk- en denkniveau;
 • sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • goede digitale vaardigheden;
 • een positieve, leergierige, stressbestendige, nauwkeurige en zelfstandige instelling;
 • beschikbaar tussen 07.30 uur en 17.00 uur; exacte werktijden in overleg te bepalen.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een uitdagende en gevarieerde baan in een startend team met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris tussen € 2.699,00 en € 3.612,00 op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8%, goede pensioenopbouw, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en voldoende ruimte voor scholing/persoonlijke ontwikkeling.
  Ook krijg je 190 vakantieuren (bij een 38-urige werkweek) en daarnaast heb je de mogelijkheid om iedere week ATV op te bouwen.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op verlenging.
 • Een fijne werkplek in het goed bereikbare Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte).

Is dit de baan voor jou?
Dan horen we graag van je! Stuur  een motivatie en een uitgebreid cv per e-mail naar Sandra Berkenbosch: werken@explain.nl.

Een goede motivatie waaruit blijkt dat jij dé geschikte persoon bent voor deze baan vinden we erg belangrijk. Ook willen we graag van je weten welke passende ervaring je meebrengt.

Wil je meer weten over deze functie?
Neem dan contact op met Miriam Boekhout, Teamleider Planning & Uitvoering via 033 489 20 76.

Wij vinden het belangrijk om de beste match te vinden voor deze functie en daarom hanteren we geen sluitingstermijn. Zolang de vacature online staat, kun je dus reageren. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen over de stand van zaken van deze sollicitatieprocedure.