Werken bij

Programmamanager Branchecertificering (32-40 uur)

eX:plain kent verschillende businesslijnen, elk met zijn eigen specifieke examens. De businesslijn Branchecertificering richt zich met name op onze nieuwste examenlijnen.

Het gaat o.a. om de volgende beroepsexamens: medisch wetenschappelijk onderzoek (EMWO), inspecties op veiligheid van openbare speeltoestellen (SVS), bewindvoerders schuld en inkomen (ExSI) en Diervoeders (GMP+). 

Door de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een ondernemende:

Programmamanager Branchecertificering (32-40 uur)

 

Wat ga je bij ons doen?

Als programmamanager ben jij de gesprekspartner voor het bedrijfsleven, brancheverenigingen en onderwijsinstellingen met als doel de vakbekwaamheid in de sectoren te bevorderen en te borgen. Je speelt in op de behoefte van de beroepsgroepen en draagt actief bij in de ontwikkeling én uitbreiding van (nieuwe) producten en diensten. Dit alles samen met besturen, examencommissies en andere belanghebbenden. Manoeuvreren in een speelveld met uiteenlopende belangen en het creëren van draagvlak voor de activiteiten van de organisatie maken structureel deel uit van je functie. Netwerken en relatiebeheer beheers je dan ook van nature.

Als programmamanager stuur je een team van vier collega’s aan. Je maakt deel uit van het businessteam en ontvangt leiding van het bestuur/de directie. Gezamenlijk hebben wij als doel om toonaangevend te zijn op het gebied van betrouwbaar ontwikkelen, meten en beoordelen van beroepsgerichte kennis en vaardigheden met als eindresultaat een diploma om trots op zijn!

 

Wat verwachten we van jou?

Om deze functie goed te kunnen vervullen, stellen wij de volgende functie-eisen:

 • Afgeronde academische opleiding en/of academisch werk- en denkniveau.
 • Kennis van en inzicht in examineringprocessen en relevante marktontwikkelingen.
 • Ervaring met projectmatig werken en projectmanagement van complexe projecten.
 • Leidinggevende ervaring is een pre.
 • Sterke contactuele vaardigheden.
 • Initiatiefrijk, zelfstandig en geen moeite met het maken van keuzes. Je bent goed in staat te schakelen tussen tactisch en operationeel niveau.

 

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een uitdagende en gevarieerde baan in een klein team met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris tussen € 4.676,- en € 6.103,- op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag 8%, ADV, pensioenregeling, arbeidsongeschiktheidsverzekering en scholingsregeling. De arbeidsvoorwaardenregeling van eX:plain is van toepassing.
 • Behalve 200 vakantie-uren krijg je ook nog 96 ADV-uren per kalenderjaar op fulltime basis.
 • Een tijdelijk dienstverband, voor de duur van 12 maanden met uitzicht op verlenging.
 • Een fijne werkplek in het goed bereikbare Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte).

 

Is dit de baan voor jou?

Stuur dan een korte motivatie en een uitgebreid cv per e-mail uiterlijk vóór 31 januari 2020 naar Sandra Berkenbosch, werken@explain.nl.

 

Wil je meer weten over deze functie?

Neem contact op met de waarnemend programmamanager Hester Brenninkmeijer via 033 489 29 72.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.