Werken bij

PHP Developer

Stichting eX:plain heeft ruimte voor nieuwe collega’s met talent, gericht op groei en persoonlijke ontwikkeling. Voor onze business unit ‘C4 software en consultancy’ zoeken we een ervaren en ambitieuze

PHP Developer (32-40 uur per week)

 

Wat ga je bij ons doen?
Als Senior PHP Developer werk je zelfstandig aan de doorontwikkeling van ons product WebConnect. Met deze software zijn we marktleider en ondersteunen we onze klanten bij de organisatie van meer dan 400.000 examens en trainingen per jaar.

Verder onderhoud je de maatwerkkoppelingen die zijn geïmplementeerd bij onze klanten en ontwikkel je nieuwe functionaliteiten in afstemming met de opdrachtgever. Vanzelfsprekend ondersteun je onze relaties bij het gebruik van de standaard software en maatwerkaanpassingen. Je maakt deel uit van een grote organisatie in een klein gespecialiseerd team van professionals die service en kwaliteit als belangrijkste kenmerk van hun dienstverlening beschouwen.

Twee keer per week komen we met de collega’s van de business unit bij elkaar op onze kantoren in Den Bosch en Amersfoort waar we die dag intensief samenwerken (afhankelijk van coronamaatregelen vanuit de overheid). Op niet kantoordagen staan we overdag met elkaar in contact via e-mail, telefoon en Teams.

Wat verwachten we van jou?
We zijn op zoek naar een collega die kan bijdragen aan de ontwikkeling van onze producten én de groei van onze organisatie. Daarvoor is het nodig dat je beschikt over de volgende expertise, kennis en vaardigheden:

 • Uitstekende kennis van PHP en client side technologie (HTML, CSS, Javascript)
 • Grondige kennis van SQL (in het bijzonder MySQL)
 • Ervaring met object oriëntatie en design patterns
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en communicatieve vaardigheden
 • Kennis van en ervaring met gestructureerd, projectmatig werken
 • Hbo werk- en denkniveau, met een afgeronde relevante opleiding en minimaal 5 jaar werkervaring
 • Een analytische en kritische blik, flexibiliteit en resultaatgericht 

Wie zijn wij?
eX:plain
is het kennis, advies- en dienstencentrum voor beroepsgerichte examinering en professionele ontwikkeling. In opdracht van onderwijsinstellingen en bedrijfsleven organiseren we meer dan 400.000 beroepsgerichte examens per jaar en zijn we een van de grootste onafhankelijke examenorganisaties in Nederland.

Daarnaast ondersteunen we het onderwijs en bedrijfsleven bij de organisatie en uitvoering van onderwijs met leermiddelen, advies en gespecialiseerde software.

Wat bieden wij jou?
Bij eX:plain zijn we er trots op dat we expert zijn op het gebied van leren en beoordelen. We zijn ondernemend en zoeken altijd de samenwerking.

Een goede werk-privébalans vinden we heel belangrijk. Net als de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen. We geven je vrijheid om je eigen pad te volgen en jouw kennis, ervaring en visie als senior developer in te zetten binnen eX:plain.

 • Een uitdagende en gevarieerde baan in een enthousiast en deskundig team met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris van maximaal € 5.000,- op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8%, goede pensioenopbouw, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en voldoende ruimte voor scholing/persoonlijke ontwikkeling.
  Ook krijg je 190 vakantieuren (bij een 38-urige werkweek) en daarnaast heb je de mogelijkheid om iedere week ATV op te bouwen.
 • Een fijne werkplek in het goed bereikbare Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst en voldoende parkeerruimte) of op ons kantoor in Den Bosch, als afwisseling van de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede thuiswerkregeling met alle faciliteiten die daarbij horen.

Is dit de baan voor jou?
Dan horen we graag van je! Stuur een korte motivatie en een uitgebreid cv per e-mail naar HRM, t.a.v. Renate van de Geest via werken@explain.nl.

Wil je meer weten over deze functie?
Neem dan contact op met de manager ICT, Marc Könings via m.konings@explain.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.