Werken bij

Masterstudent Onderwijswetenschappen of aankomend toetsdeskundige

Ben jij een wo-masterstudent met interesse in examinering en ben je op zoek naar een uitdagend onderzoeksproject en werkervaring? Dan is deze stageopdracht misschien wel wat jij zoekt!

Onderdeel van onze organisatie is Stichting Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft sinds 2012 bij ExTH de taak belegd om regie te voeren op inhoud en uitvoering van de bekwaamheidseisen van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa).

Binnen het team van ExTH is er ruimte voor een:

Masterstudent Onderwijswetenschappen of aankomend toetsdeskundige

Startdatum: in overleg

(de exacte datum wordt bepaald in samenspraak met de stagiair)

Wat ga je bij ons doen?

Je gaat aan de slag bij het team ExTH van eX:plain. Dit team bestaat uit verschillende adviseurs en toetsdeskundigen die zich bezighouden met de inhoud en innovatie van huidige en nieuwe examenproducten. Als stagiair krijg je de ruimte om aan een onderzoek te werken waarbij de focus ligt op de examinering vanaf 2028. Je bent vrij om je onderzoeksvragen zelf te formuleren, zolang het onderzoeksproject bijdraagt onze innovatieve Roadmap. Je wordt begeleid en ondersteund door onderwijskundige en toetsdeskundige specialisten met ruime ervaring.

Wat verwachten we van jou?

Je bent een zelfstandige, gemotiveerde student bij een relevante wo-masteropleiding (denk aan -toegepaste- Onderwijskunde). Daarbij gaat je interesse uit naar innovatie in examinering. Vanuit jouw opleiding is een onderzoeksproject op dit gebied mogelijk.

Daarnaast heb je:

  • Een proactieve houding.
  • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek (op wo-Bachelor niveau).

Je hoeft nog geen gedetailleerd projectplan te hebben liggen! Wij helpen je om een geschikte invulling te geven aan het project binnen de richtlijnen van je opleiding en de behoeften van eX:plain.

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende stage met veel ruimte voor eigen initiatief en invulling aan de hand van de eisen van jouw opleiding.
  • Gedegen begeleiding van een ervaren begeleider.
  • Ondersteuning van een klein, divers, gemotiveerd en gezellig team.
  • Relevante werkervaring bij een prominente examineringsorganisatie met een groot netwerk.
  • Eigen uren bepalen en flexibel thuiswerken.
  • Een stagevergoeding afhankelijk van je opleiding tussen de € 350,- (hbo) en € 450,- (wo) bij voltijd.
  • Fijne werkplek in het goed bereikbare Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte).

Is deze stage iets voor jou?

Schrijf dan een korte motivatie waarin je over jezelf vertelt. Wat spreekt je aan in deze stage, welke opleiding volg je en wat zijn de mogelijkheden daarbinnen, en wat is je ervaring op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en eventueel programmeren? Stuur dit naar werken@explain.nl onder vermelding van ‘onderzoekstage Stagiair ExTH’.

Wil je meer weten over deze stage of over de onderzoeksprojecten die op dit moment binnen eX:plain lopen? Neem dan gerust contact op met Melvin van Puffelen, Teamleider ExTH,
via 06 311 045 93 of m.vpuffelen@exth.nl.

Voor deze stage hanteren wij geen sluitingstermijn. Dit betekent dat we de vacature pas sluiten als we de juiste match hebben gevonden. Zolang de vacature online staat, kun je dus gewoon reageren. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen over de stand van zaken van deze procedure.

Wie zijn wij?

Stichting eX:plain is het kennis, advies- en dienstencentrum voor beroepsgerichte examinering en professionele ontwikkeling. Met ieder jaar zo’n 370.000 examenkandidaten en een portfolio aan leermiddelen voor 170.000 deelnemers, zijn we een van de grootste onafhankelijke examenorganisaties en opleider in Nederland (voor meer cijfers: zie ons jaaroverzicht 2021).

We zijn toonaangevend op het gebied van betrouwbaar ontwikkelen, meten en beoordelen van beroepsgerichte kennis en vaardigheden met als eindresultaat een diploma om trots op te zijn!

Stichting ExTH maakt onderdeel uit van onze organisatie en examineert mbo-kandidaten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in het kader van de Boa Basisbekwaamheid, de Permanente Her- en Bijscholing (PHB) en de Alcoholwet. Meer informatie over ExTH vind je op de website: www.exth.nl