Werken bij

Junior applicatiebeheerder (32 - 40 uur)

eX:plain heeft verschillende examenadministratie- en assessmentapplicaties waar kandidaten, opleiders en bedrijven hun examens of instructies kunnen plannen en afleggen. Binnen ons team zoeken wij een ambitieuze junior applicatiebeheerder.

Wat ga je bij ons doen?

Als junior applicatiebeheerder draag je bij aan de juiste werking van onze applicaties. Met collega’s, de key-users, management en/of externe partners, stem je voortdurend hierover af. Jij bent bereikbaar voor vragen en issues die spelen bij onze interne en externe applicatiegebruikers en draagt zorg voor het tijdig doorgronden en oplossen van gemelde incidenten.

Tevens heb jij oog voor de wensen die spelen bij onze gebruikers voor nieuwe functionaliteiten in de applicaties. Je bespreekt mogelijke onvolkomenheden en bent betrokken bij het opstellen en implementeren van nieuwe functionaliteiten.

Ook neem je samen met je collega’s en/of gebruikers deel aan applicatietesten en begeleid je gebruikers tijdens implementaties. Kortom, een zeer leerzame en afwisselende functie waarbij jij je sociale en technische kennis kan uitbreiden en direct kan toepassen!

Jouw functie bevat daarom o.a. de volgende werkzaamheden:

 • 2e-lijns support.
 • Het beheer van onze huidige en nieuwe applicaties.
 • Het testen van functionele updates.
 • Ondersteuning bieden bij uitvoering van migraties.
 • Het signaleren van benodigde of gewenste aanpassingen van applicaties.
 • Intensief contact onderhouden met collega applicatiebeheerders en mogelijk ook leveranciers .
 • Bijhouden van (technische) ontwikkelingen van (nieuwe) applicaties.
 • De interne communicatie over applicaties, ontwikkelingen en toepassingen verzorgen.

Wat verwachten we van jou?

De complexiteit van de applicatiestructuur binnen eX:plain neemt toe door de verdere digitalisering. We vinden het belangrijk dat onze applicaties écht bijdragen aan de uitvoering van onze dienstverlening en een optimale organisatie. Als junior applicatiebeheerder beweeg je flexibel mee in deze belangrijk rol en breng je daarom mee:

 • Mbo+ /hbo werk- en denkniveau, met een afgeronde relevante opleiding en/of je eerste werkervaring opgedaan op het gebied het implementeren van standaard softwareoplossingen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om de juiste verbinding te kunnen maken tussen onze klanten (de gebruikersorganisatie) en de ontwikkelaars van eX:plain en/of bij externe partijen.
 • Zowel projectmatig, procesmatig als analytisch kunnen denken en werken.
 • Affiniteit met en interesse in techniek, zoals SQL, Webservices en XML.
 • Affiniteit met de wereld van examineren en onze applicaties is een pre.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken binnen een team van 5 enthousiaste collega-applicatiebeheerders. Het team verdeelt de taken afhankelijk van competenties, ervaring en interesses. Je standplaats is ons kantoor in Amersfoort, maar in overleg met je collega’s werk je ook vanuit huis. Een goede werk-privébalans vinden we heel belangrijk. Net als de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen. We geven je de vrijheid om je eigen pad te volgen en jouw kennis, ervaring en visie als junior applicatiebeheerder in te zetten binnen eX:plain.

 • Een uitdagende en gevarieerde baan in een enthousiast en deskundig team met ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden voor verdere doorgroei naar senior applicatiebeheerder.
 • Een salaris tussen € 2.086,00 en € 2.902,00 op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8%, goede pensioenopbouw, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en voldoende ruimte voor scholing/persoonlijke ontwikkeling.
  Ook krijg je 190 vakantieuren (bij een 38-urige werkweek) en daarnaast heb je de mogelijkheid om iedere week ATV op te bouwen.
 • Tijdelijk dienstverband met perspectief op een vast dienstverband.
 • Goede thuiswerkfaciliteiten in combinatie met uitstekende voorzieningen in het goed bereikbare kantoor van eX:plain in Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte).

Is dit de baan voor jou?

Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Dan ziet eX:plain graag jouw sollicitatie tegemoet! Wij vinden het belangrijk om de beste match te vinden voor deze functie en daarom hanteren we geen sluitingstermijn. Zolang de vacature online staat, kun je dus reageren.

Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen over de stand van zaken van deze sollicitatieprocedure. Stuur een motivatiebrief met je cv per e‑mail naar HRM, t.a.v. Renate van de Geest via werken@explain.nl.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Fred Diepeveen, manager via 033 489 29 60 of via werken@explain.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.