Werken bij

Implementatieconsultant / Projectleider (32 – 40 uur)

Ben je op zoek naar een baan waarbij je zelfstandig kleine en grote implementaties van onze standaardsoftware WebConnect begeleidt? Waarbij je bij onze opdrachtgevers kunt sparren met zowel de administratief medewerker als de directeur? En waarbij je zowel de rol van projectleider als implementatieconsultant vervult? Heb jij daarbij een stevige technische bagage met kennis van SQL en reporting tools? En wil je werken in een klein, professioneel team? Dan hebben wij de perfecte baan voor je!

We zijn op zoek naar een ervaren
 

Implementatieconsultant / Projectleider (32 – 40 uur)

met stevige technische bagage

 

In het implementatieteam van eX:plain werk je zelfstandig, draag je de volledige verantwoordelijkheid voor een implementatie van voor tot achter en spar je met verschillende belanghebbenden voor zowel interne als externe opdrachtgevers in een klein en professioneel team!

Ieder jaar staat eX:plain borg voor de inhoud en organisatie van ca. 400.000 examens. Daarbij maken we gebruik van verschillende applicaties waarbij de backoffice in de vorm van de standaard softwareoplossing WebConnect de spil vormt. WebConnect ontwikkelen en beheren we volledig zelf in house. Deze standaard softwareoplossing wordt per opdrachtgever op maat ingericht en kan op zeer geavanceerde wijze de administratieve processen van onze opdrachtgevers ondersteunen. We zetten WebConnect zowel in voor onze interne examenlijnen als extern aan gerenommeerde opdrachtgevers onder het label C4 Software (www.c4software.nl) dat onderdeel is van eX:plain. Je werkt dus zowel voor interne opdrachtgevers van eX:plain als voor externe opdrachtgevers via ons label C4 Software.

WebConnect bevat tientallen modules ter ondersteuning van de administratieve processen: beheer van personen, organisaties, cursussen, opleidingen, ‘in company’ trajecten, CRM, planning, wachtlijsten, roosters, examenadministratie en ga zo maar door. Een overzicht van alle mogelijkheden en modules is te vinden op www.webconnect.nl.

Verder bieden we daarnaast ook koppelingen met andere systemen zoals financiële applicaties, e-learning systemen, publieke websites en bouwen we zelf met ons interne ICT-team ook portalen op maat voor onze opdrachtgevers.

Wat ga je bij ons doen?

Als ervaren implementatieconsultant / projectleider neem je de regie. Je begrijpt dat organisaties behoefte hebben aan een technisch werkende applicatie, maar bent ook in staat om de software goed op de organisatie aan te laten sluiten, optimaal gebruikmakend van de verschillende mogelijkheden.

Je rol is dan ook erg breed: van het voeren van een intake en het in kaart brengen van processen tot het begeleiden van een complexe conversie. Van het geven van een training tot het schrijven van een projectplan. Van het testen van de inrichting tot het sparren met de opdrachtgever over de aanpak en werkwijze. Kortom: te veel om op te noemen.

Je werkt veel bij klanten op locatie, maar bent tevens geregeld te vinden op ons kantoor in Amersfoort voor interne opdrachtgevers. Op dit moment doen we de sessies met opdrachtgevers voornamelijk via Teams.

Jouw functie bevat daarom de volgende werkzaamheden:

 • Het aansturen en coördineren van grote en kleine implementatietrajecten: van het opstellen van het projectplan, tot het uitzetten van de werkzaamheden. Van het rapporteren over de voortgang en uren, tot het hands on bijspringen daar waar wenselijk is. Dit doe je zowel voor de interne als externe opdrachtgevers.
 • Het in kaart brengen van werkprocessen en het vertalen van deze wensen naar de inrichting van WebConnect (daarbij is SQL-kennis onontbeerlijk!).
 • Proactief meedenken met bestaande en nieuwe klanten over doorontwikkeling van de producten, benutten van nieuwe kansen en advies geven, niet alleen rond inrichtingsvraagstukken, maar ook rond organisatorische verankering en aansluiting op de cultuur van een organisatie.
 • Een brug slaan tussen klanten (gebruikersorganisatie) en de ontwikkelaars van eX:plain.

Wat verwachten we van jou?

De complexiteit van de applicatiestructuur binnen eX:plain neemt toe door de verdere digitalisering. We vinden het belangrijk dat onze applicaties écht bijdragen aan de uitvoering van onze dienstverlening en een optimale organisatie. Als implementatieconsultant / projectleider speel je daarin een belangrijk rol en breng je daarom mee:

 • Minimaal 4 tot 6 jaar bewezen werkervaring op het gebied het implementeren van standaard softwareoplossingen
 • Uitstekende projectmanagement- en adviesvaardigheden
 • Een scherpe, analytische geest.
 • Een gedegen technische bagage met kennis van SQL om geautomatiseerde processen in de administratieve applicatie in te richten en rapportages te ontwikkelen voor en met klanten (kennis van Crystal Reports en Jasper Reports is een pre).
 • Een academisch werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met de wereld van examineren en onze applicaties is een pre
 • Passie voor IT en energie krijgen van het werken met externe partners en collega’s.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • De flexibiliteit om zowel interne (eX:plain intern) als externe opdrachtgevers (via het label C4 Software) te bedienen waarbij je soms in Amersfoort werkt op kantoor, soms op locatie bij de klant en soms vanuit huis en via Teams.

Wat bieden wij jou?

eX:plain heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen en de ruimte om je te ontwikkelen.
 • Tijdelijk dienstverband met perspectief op een vast dienstverband
 • Een salaris van maximaal € 4.500,00 (+ 8% vakantietoeslag én een 13e maand) op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring. De arbeidsvoorwaardenregeling van eX:plain is van toepassing. Behalve 200 vakantie-uren krijg je ook nog 96 ADV-uren per kalenderjaar op fulltime basis.
 • Goede thuiswerkfaciliteiten.
 • Fijne werkplek in het goed bereikbare Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte).

Je werkt in een team van professionals die service en kwaliteit als belangrijkste kenmerk van hun dienstverlening beschouwen. Onze manier van werken biedt aan de ene kant enorm veel vrijheid, maar vergt aan de andere kant veel verantwoordelijkheid en moet dus wel passen bij jouw stijl van werken.

Is dit de baan voor jou?

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? eX:plain ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Stuur uiterlijk vóór 1 juli 2021 een motivatie en een uitgebreid cv per e‑mail naar HRM, t.a.v. Renate van de Geest via werken@explain.nl.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met René Kip, projectleider via 06 45119861 of r.kip@C4software.nl.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.