Werken bij

Implementatieconsultant / Projectleider (32 – 40 uur)

eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ieder jaar staat eX:plain borg voor de inhoud en organisatie van ca. 400.000 examens. Daarbij maken we gebruik van verschillende applicaties waarbij de backoffice in de vorm van de standaard softwareoplossing WebConnect de spil vormt. We zetten WebConnect zowel in voor onze interne examenlijnen als extern aan gerenommeerde opdrachtgevers onder het label C4 Software (www.c4software.nl) dat onderdeel is van eX:plain. Wij zoeken een ervaren teamspeler die het een uitdaging vindt om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor kleine en grote software implementatie projecten voor zowel interne als externe opdrachtgevers.

Binnen het team zoeken wij een:

Implementatieconsultant / Projectleider (32 – 40 uur) met stevige technische bagage

 

Wat ga je bij ons doen?

Als ervaren implementatieconsultant / projectleider neem je de regie. Je begrijpt dat organisaties behoefte hebben aan een technisch werkende applicatie, maar bent ook in staat om de software goed op de organisatie aan te laten sluiten, optimaal gebruikmakend van de verschillende mogelijkheden.

Je rol is dan ook erg breed: van het voeren van een intake en het in kaart brengen van processen tot het begeleiden van een complexe conversie. Van het geven van een training tot het schrijven van een projectplan. Van het testen van de inrichting tot het sparren met de opdrachtgever over de aanpak en werkwijze.

Je werkt veel bij klanten op locatie, maar bent tevens geregeld te vinden op ons kantoor in Amersfoort en/of Den Bosch.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Het aansturen en coördineren van grote en kleine implementatietrajecten: van het opstellen van het projectplan, tot het uitzetten van de werkzaamheden. Van het rapporteren over de voortgang en uren, tot het hands on bijspringen daar waar wenselijk is. Dit doe je zowel voor de interne als externe opdrachtgevers.
 • Het in kaart brengen van werkprocessen en het vertalen van deze wensen naar de inrichting van WebConnect (daarbij is SQL-kennis onontbeerlijk!).
 • Proactief meedenken met bestaande en nieuwe klanten over doorontwikkeling van de producten, benutten van nieuwe kansen en advies geven, niet alleen rond inrichtingsvraagstukken, maar ook rond organisatorische verankering en aansluiting op de cultuur van een organisatie.
 • Een brug slaan tussen klanten (gebruikersorganisatie) en de ontwikkelaars van eX:plain.

Wat verwachten we van jou?

De complexiteit van de applicatiestructuur binnen eX:plain neemt toe door de verdere digitalisering. We vinden het belangrijk dat onze applicaties écht bijdragen aan de uitvoering van onze dienstverlening en een optimale organisatie. Als implementatieconsultant / projectleider speel je daarin een belangrijk rol en daarom breng je mee:

 • Minimaal 4 tot 6 jaar bewezen werkervaring op het gebied het implementeren van standaard softwareoplossingen.
 • Uitstekende projectmanagement- en adviesvaardigheden.
 • Een scherpe, analytische geest.
 • Een gedegen technische bagage met kennis van SQL om geautomatiseerde processen in de administratieve applicatie in te richten en rapportages te ontwikkelen voor en met klanten (kennis van Crystal Reports en Jasper Reports is een pre).
 • Een academisch werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met de wereld van examineren en onze applicaties is een pre.
 • Passie voor IT en energie krijgen van het werken met externe partners en collega’s.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • De flexibiliteit om zowel interne (eX:plain intern) als externe opdrachtgevers (via het label C4 Software) te bedienen waarbij je soms in Amersfoort en/of Den Bosch werkt op kantoor, soms op locatie bij de klant en soms vanuit huis en via Teams.

Wat mag je van ons verwachten?

 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen en de ruimte om je te ontwikkelen.
 • Een salaris van maximaal € 4.389,- op basis van een 38-urige werkweek.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8%, goede pensioenopbouw, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en voldoende ruimte voor scholing/persoonlijke ontwikkeling.
  Ook krijg je 190 vakantieuren (bij een 38-urige werkweek) en daarnaast heb je de mogelijkheid om iedere week ATV op te bouwen.
 • Een tijdelijk dienstverband met perspectief op een vast dienstverband.
 • Goede thuiswerkfaciliteiten in combinatie met uitstekende voorzieningen in het goed bereikbare kantoor van eX:plain in Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte). eX:plain heeft tevens een kleinere kantoorlocatie in De Gruyterfabriek dichtbij het centraal station van Den Bosch.

Is dit de baan voor jou?

Herken jij jezelf in dit functieprofiel? Dan horen we graag van je! Ook als je niet aan alle criteria voldoet, maar wel enthousiast bent over de functie, zijn we benieuwd naar jou. We laten ons graag overtuigen van jouw capaciteiten.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met René Kip, teamleider via 06 45119861 of r.kip@explain.nl.

Wij vinden het belangrijk om de beste match te vinden voor deze functie en daarom hanteren we geen sluitingstermijn. Zolang de vacature online staat, kun je dus reageren. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen over de stand van zaken van deze sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld