Werken bij

Adviseur VGM (24-32 uur)

eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Samen met bedrijven en onderwijsinstanties ontwikkelen we producten en diensten die aansluiten bij de veranderende vraag in branches en betekenisvolle bedrijfstakken. Dit doen we onder andere binnen de sector VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) en de organisaties die daarin werkzaam zijn. We richten ons op het ontwikkelen, onderhouden en beoordelen van expertise van vakmensen in de bouw, industrie en gezondheidszorg. Onze dienstverlening bestaat uit de ontwikkeling en afname van diverse examenproducten zoals VCA, SOG, BROK, GCP-WMO en uiteenlopende veiligheidsinstructies zoals de GPI en het platform Explainsafe.

Wij zoeken een ondernemende en zelfstandig werkende collega. Een échte adviseur op het gebied van leren en beoordelen, specifiek voor het werkveld Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

Adviseur VGM (24-32 uur)

 

Wat ga je bij ons doen?

Je levert proactief toegevoegde waarde bij de ontwikkeling en borging van expertise van beroepsbeoefenaren in de sector VGM. Dit doe je samen met collega’s én in afstemming met opdrachtgevers om bestaande producten en diensten te onderhouden, te innoveren of nieuw te ontwikkelen.

Door op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen in het vakgebied en trends op de arbeidsmarkt kun je ervoor zorgen dat eX:plain de opdrachtgevers en andere belanghebbenden goed, efficiënt en effectief kan blijven ondersteunen.

 

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je adviseert en ondersteunt opdrachtgevers en andere belanghebbenden op het gebied van leren, beoordelen en certificeren/examineren;
 • Je ontwikkelt valide en betrouwbare kaders, richtlijnen en producten voor leren, beoordelen en certificeren/examineren in de sector VGM;
 • Je legt en onderhoudt contacten met (georganiseerd) bedrijfsleven, onderwijs, beroepsbeoefenaren en andere (externe) deskundigen;
 • Je schrijft teksten/scripts ten behoeve van veiligheidsinstructies en/of vormen van beoordeling;
 • Je geeft leiding aan projecten of inhoudelijke bijeenkomsten ten behoeve van de ontwikkeling van de sector VGM in het bijzonder en onze organisatie in zijn algemeenheid.
   

Wat verwachten we van jou?

 • Een opleiding minimaal op hbo niveau;
 • Goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • Kennis en ervaring als veiligheidskundige en/of als onderwijskundig ontwikkelaar
 • Het vermogen om je werk zelfstandig te organiseren en opdrachten projectmatig goed en resultaatgericht te organiseren; 
 • ​​​​​​​Je bent in staat om vraagstukken op het gebied van ‘veilig werken’ binnen de onderwijs- en arbeidsmarkt analytisch, kritisch en met oog voor alle belanghebbenden te benaderen;
 • Je weet mensen enthousiast te maken voor de producten en diensten van eX:plain, jouw ideeën en adviezen.
   

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een uitdagende en gevarieerde baan met veel ruimte voor eigen initiatief;
 • Een salaris van maximaal € 4.389,- op basis van een 40-urige werkweek;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8%, 190 verlofuren en 104 ATV-uren, goede pensioenopbouw, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en voldoende ruimte voor scholing/persoonlijke ontwikkeling;
 • Een tijdelijk dienstverband met perspectief op een vast dienstverband; 
 • Goede thuiswerkfaciliteiten in combinatie met uitstekende voorzieningen in het goed bereikbare kantoor van eX:plain in Amersfoort (naast NS-station Amersfoort Schothorst, voldoende parkeerruimte).
   

Is dit de baan voor jou?
Ben jij dé collega die wij zoeken? Of voldoe jij misschien niet aan alle criteria, maar denk jij toch diegene te zijn die wij nodig hebben?

Stuur dan uiterlijk vóór 29 augustus een motivatie en een uitgebreid cv per e-mail naar Sandra Berkenbosch: werken@explain.nl. Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd.
​​​​​​​

Wil je meer weten over deze functie?
Neem dan contact op met de projectmanager VGM, Christiaan van Ommering, via c.vommering@explain.nl of telefonisch via +31 6 466 011 77.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld