Voortgang mbo-examens i.v.m. coronavirus

 

Vanuit het mbo hebben we de afgelopen dagen verschillende vragen gekregen over de voortgang van onze mbo-examens. Begrijpelijk, want net als u, willen wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw studenten dit schooljaar hun diploma kunnen behalen. Met deze update brengen we u op de hoogte van de huidige stand van zaken.

Zoals u weet, volgen wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Dit betekent dat alle examens tot en met 6 april zijn opgeschort. De overheid heeft ook aangegeven dat voor studenten, die in dit studiejaar kunnen diplomeren, de examinering zoveel mogelijk wordt doorgezet. Deze studenten krijgen prioriteit. Daarbij kan gedacht worden aan mondelinge examens online, examineren op de locatie van de stageplek of nog een andere locatie.

Ons voornemen is dan ook om nĂ¡ 6 april de mbo-examens op beperkte schaal weer op te starten. Hoe we dat precies gaan doen, wordt op dit moment uitgezocht. In de loop van volgende week verwachten wij u hierover te kunnen berichten. Uiteraard alles onder voorbehoud van de lopende ontwikkelingen rondom het coronavirus en eventuele nieuwe maatregelen vanuit de overheid.