Update coronamaatregelen per 6 november 2021

 

De overheid heeft bepaald dat er vanaf zaterdag 6 november (weer) een aantal coronamaatregelen van kracht worden. Dit heeft ook gevolgen voor de examenafname op onze toetslocaties. Met dit bericht willen we u op de hoogte brengen van de bestaande en hernieuwde regels die vanaf a.s. maandag ingaan.

Mondkapjes weer verplicht

Per 8 november is het verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verplaatsing binnen het examencentrum. Zodra u zit, mag het mondkapje af. Hiermee volgen wij de richtlijnen die gelden voor het onderwijs. We verzoeken u vriendelijk om zelf een mondkapje mee te nemen. Let wel: het tonen van een coronatoegangsbewijs is dus niet nodig.

Wachtruimte en wachttijd

Wij adviseren u om maximaal 5 minuten voorafgaand aan het examen aanwezig te zijn. U kunt na aanmelding plaatsnemen in de wachtruimte van het pand, waarbij het dringende advies geldt om 1.5 meter afstand te houden.

De overige basisrichtlijnen

Alle andere richtlijnen van het RIVM blijven van kracht. Dit betekent:

  • Kandidaten met ziekteverschijnselen kunnen géén examen doen, ook niet bij een negatieve test. Dit geldt ook voor hooikoortspatiënten.
  • Was vaak en goed uw handen
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Schud geen handen
  • Houd altijd 1,5 meter afstand

Tot slot

Uiteraard blijft ook het handen schoonmaken met desinfectiegel bij binnenkomst verplicht en zullen de examenplekken iedere keer na gebruik ontsmet worden. We volgen de berichtgeving en adviezen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op de voet. Daarbij kan het nodig zijn om onze beslissing te herzien en hiernaar te handelen. Wij adviseren kandidaten om de e-mail en onze berichtgeving op de website en LinkedIn in de gaten te houden