nieuws

Nieuwe coronamaatregelen: voortgang examens

Naar aanleiding van de toespraak van premier Rutte op maandagavond 14 december heeft eX:plain diverse scenario’s afgewogen. Er is besloten de examens deze week door te laten gaan. Vanaf de kerstvakantie zijn andere maatregelen van kracht. Uiteraard volgen we hierbij de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid op en ook houden we de communicatie en de adviezen nauwlettend in de gaten. Verder betrekken we de gemeente Amersfoort bij onze beslissingen.

De maatregelen vanuit eX:plain op een rij:

  • Examens in de week van dinsdag 15 december t/m vrijdag 18 december vinden doorgang.
  • In de periode van maandag 21 december tot maandag 4 januari vinden er geen examens plaats.
  • Vanaf maandag 4 januari zal het examencentrum weer geopend zijn voor reeds geboekte examens en zal er ook weer op (Lamark)locaties geëxamineerd worden.
  • Voor nieuwe examens geldt dat deze pas na dinsdag 19 januari 2021 ingepland worden.
  • Uitzondering Associatie examens: voor alle examens geldt dat deze wel doorgaan zoals gepland op de Lamark locaties (excl. Amersfoort) i.v.m. twee lopende overgangsregelingen met einddatum 31 december 2020.

Voor de examens van VCA Infra gelden de richtlijnen van de SSVV.

Coulance kandidaten
Uiteindelijk beslis je zelf of je in staat bent om examen te doen. Het advies van het RIVM is daarbij leidend. Dit om te voorkomen dat je een besmettingsrisico vormt voor andere mensen. Mocht je op basis hiervan het examen/de training willen uitstellen, dan is er de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. 

Wij adviseren je om onze berichtgeving op de website en LinkedIn in de gaten te houden.