nieuws

eX:plain organiseert eerste ‘European Test Security Conference’

Op 4 en 5 juni gaat het gebeuren: de allereerste European Test Security Conference, georganiseerd door eX:plain in thuisstad Amersfoort. Deze conferentie is een nieuwe Europese beweging, die mensen samenbrengt die geloven in eerlijk toetsen om gelijke kansen voor kandidaten mogelijk te maken. Thema van deze internationale conferentie is dan ook: ‘Good, fair testing’.

eX:plain en de assessment community zetten hiermee goed en eerlijke toetsen op de Europese agenda. Dit is nodig om bewustzijn te creëren rond examenfraude. Best practices delen en elkaar informeren over preventie en detectie van examenfraude. Bewustzijn creëren gaat niet over fraude alleen. Veilig examineren gaat ook over het toetsconstructie proces en de wijze waarop je je itembank beheert en items construeert.

Inmiddels staat de conferentiewebsite live en is de call-for-papers geopend. Een ieder met een inspirerend verhaal over het thema is uitgenodigd om zijn expertise te delen met een internationaal publiek.

Ga naar de (Engelstalige) congreswebsite voor meer informatie, het indienen van een paper of de sponsormogelijkheden. Aanmelden voor het congres kan vanaf eind februari.