nieuws

eX:plain wint Product Demo Award op Europees E-ATP Congres

Xquiry, de door eX:plain ontwikkelde geautomatiseerde data forensics om examenfraude op te sporen, is in de prijzen gevallen tijdens het jaarlijkse internationale congres van de Europese Association of Test Publishers (E-ATP). Zij wonnen de publieksprijs: Best Product Demo Award.

Senior adviseur Kees Boonman en wetenschappelijk adviseur Sebastiaan de Klerk, die aan de basis stonden van de ontwikkeling, namen vrijdag de oorkonde in ontvangst. Ook samenwerkingspartner Arnold Brouwer van RCEC was hierbij aanwezig, als deelgenoot in dit succes.

Met de Xquiry indices in de software is het mogelijk om op zeer betrouwbare wijze afwijkend examengedrag aan te tonen. Dit kan door afwijkingen in antwoordpatronen op te sporen, waarmee potentiële fraudeurs worden herkend. Daarnaast begeleidt Xquiry met hun protocol organisaties naar reductie van examenfraude.

Het toonaangevende E-ATP Congres is bedoeld voor professionals in examen- en assessmentontwikkeling en vond dit jaar van 27-29 september plaats in Noordwijk.

Meer weten? Bekijk dan dit filmpje, dat deel uitmaakte van de product demo.