Leermiddelen

V-learning

Motiverende leeromgeving voor beveiligers

Enkele jaren geleden hebben we een digitale leeromgeving ontwikkeld voor de beveiligingsbranche. De opdracht kwam van SFPB, het opleidingsfonds van de particuliere beveiliging. Dit fonds wilde een omgeving waar alle gediplomeerde beveiligers hun vakkennis zelfstandig op peil konden houden. Het werd direct intensief gebruikt: in het eerste jaar hebben we 16.000 inlogcodes verstrekt.

Door dit succes had de opdrachtgever drie jaar later de wens en het draagvlak vanuit de sector om V-Learning geheel te vernieuwen. Met nieuwe techniek en een nieuw design: de basis waarop SFPB haar toekomstvisie verder kon uitbouwen.

Het nieuwe V-Learning

Ons doel was om een omgeving te ontwikkelen met een eenvoudige en duidelijke navigatie. Bovendien wilden we bezoekers motiveren om extra achtergrondartikelen te lezen of filmpjes te bekijken, interessante cases te bekijken en door te klikken op nieuwsberichten over hun vak. Kortom, een plek waar nieuwsgierigheid een belangrijke rol speelt. Dit hebben we bereikt door onze ideeën en concepten voor te leggen aan onze opdrachtgevers en aan mensen uit het vak. Maar vooral door de eindgebruiker centraal te stellen. Waar ligt de interesse en wat daagt uit om meer te doen met V-Learning dan je eigenlijk van plan was?

Resultaat met toekomstperspectief

Het resultaat is een aansprekende en overzichtelijke website, rijk geïllustreerd met video’s en afbeeldingen, waarbij de gebruiker makkelijk door de kennismodules navigeert en die motiveert om extra zaken te bekijken. Inmiddels zijn duizenden beveiligers actief in V-Learning om hun kennis op peil te houden. Binnenkort zal SFPB V-Learning ook gaan inzetten voor her- en bijscholing.

Meer informatie over V-learning