Leermiddelen

Toetssysteem Shell

Toetsen zonder taal

Bij Shell wordt veiligheid met hoofdletters geschreven. In een speciaal Safety Center in Pernis ondergaan teams met hun managers trainingen voor een beter bewustzijn rond veiligheid. Iedereen legt na de training een toets af om dit bewustzijn aan te kunnen tonen. Omdat de bezoekers van het Safety Center veel verschillende nationaliteiten hebben, is het trainingscentrum taalloos ingericht. De uitdaging was vervolgens om ook de toetsing taalloos te maken.

Toetsen met afbeeldingen

Samen met Shell hebben wij een toetssysteem ontwikkeld waarbij de bezoekers een serie van telkens drie afbeeldingen per onderwerp te zien krijgen. Door middel van een duim omhoog of omlaag moeten zij aangeven of de afbeelding een juiste of een verkeerde werksituatie aangeeft. Aan het einde ontvangt de deelnemer een certificaat bij een voldoende resultaat.

Toetsen met swipe en touch

De toets neemt Shell af in het trainingscentrum op tablets. Tablets en software zijn beschikbaar gesteld door eX:plain. Het beheren van accounts en resultaten verloopt allemaal binnen Veilig.tv. Na oplevering bij Shell Pernis, toonden al snel twee andere internationale klanten interesse in onze taalloze toetsen. Per jaar nemen we op deze manier meer dan 15.000 toetsen af.