Leermiddelen

Leermethode mbo beveiliger

Van boek naar blended learning

Sinds 2014 ontwikkelt en verkoopt eX:plain onder de merknaam Smart Educational Tools een complete leermethode voor de mbo-opleiding Beveiliger. In de loop van de tijd is het aanbod uitgebreid met verschillende keuzedelen, zoals Cameratoezicht en Winkelbeveiling. En met lesmateriaal voor andere specialisaties, zoals particulier onderzoeker en persoonsbeveiliger.  

 

Verbonden met de praktijk

Een goede relatie met onze opleiders en docenten vinden wij belangrijk. Door middel van docentendagen en -webinars, nieuwsbrieven en persoonlijke bezoeken aan opleiders en docenten blijven we in verbinding met elkaar. En in contact met de praktijk.

Ons lesmateriaal wordt samengesteld door een mix van mensen uit de praktijk en mensen met onderwijservaring. Onze hoofdredacteur is Stephan Kapma, een bekend gezicht uit de beveiligheidsbranche met jarenlange ervaring.

 

De kracht van blended learning

Onze boeken kunnen inmiddels niet meer los gezien worden van onze digitale leeromgeving: Smart-e-learning. De Smart-e-learning bevat uitleganimaties, filmpjes, extra vragen, oefeningen en meer om de student optimaal voor te bereiden.

Een vermeldenswaardige functionaliteit uit Smart-e-learning, is de Memo-trainer. Dit is een app waarmee studenten zelf kunnen instellen met welke vragen en hoe vaak ze willen oefenen. De app is adaptief en schikt zich naar het niveau van de student.

Verder onderzoeken we continu hoe nieuwe technologieën ingezet kunnen worden om het leren te ondersteunen. Zo heeft eX:plain V-game ontwikkeld om praktijksituaties te oefenen. Studenten lopen hiermee een beveiligingsronde in virtuele 3D-omgeving.
 

Meer informatie over multimediale leermiddelen