Organisaties

Stichting Veilig Spelen

Betere inspecties van speeltoestellen

Het werk van de Stichting Veilig Spelen (SVS) is belangrijk voor de veiligheid van onze spelende kinderen. De stichting benaderde ons met de volgende vraag: 'Kunnen jullie ons ondersteunen om de kwaliteit van inspecties van speelvoorzieningen en speeltoestellen verder te verhogen? En, kunnen jullie ons werk zichtbaarder maken?'

Hoe hebben we dat opgelost?

We zijn met de eerste vraag begonnen en hebben met alle partijen uit de sector een ambitieus doel gesteld. We gaan de kwaliteit van het diplomastelsel voor de SVS-inspecteurs professionaliseren. Samen met het bestuur van de SVS en de examencommissie zijn we aan de slag gegaan.

Wat was het resultaat?

Nieuwe examens die goed aansluiten bij wat het beroep vraagt. Digitaal afgenomen. Met een centraal register voor de gediplomeerde SVS-inspecteurs. Naast de ontwikkeling van examens, de beoordeling en analyse van resultaten zorgt eX:plain ook voor de organisatie en afname van de examens.

Wat was uniek aan het project?

Het is een diplomastelsel voor een relatief kleine en specialistische beroepsgroep. Daarnaast hebben we ook gewerkt aan de zichtbaarheid van het werk van inspecteurs. We geven voorlichting over het vakgebied om het belang van dit werk in Nederland onder de aandacht te brengen. Voor de beroepsgroep zelf organiseren we jaarlijks een congres om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. 

Naar de website van Stichting Veilig Spelen