Onderwijs

Voortgezet onderwijs

BKB®/Examen Elementair Boekhouden

Leerlingen van havo en vwo missen bij de start van een aantal vervolgopleidingen kennis op gebied van boekhouden ten opzichte van mbo'ers. De oplossing hiervoor is het aanbieden van een opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden. Aangeboden als extra vak en te volgen in de vrije tijd van de leerling. Hier moest wel een examen voor ontwikkeld worden met een erkend diploma.

Hoe hebben we dat opgelost?
We hebben een onafhankelijk online examen ontwikkeld waaraan leerlingen van alle vo-scholen in Nederland kunnen deelnemen. De leerlingen doen gezamenlijk op een afgesproken tijd examen op hun eigen school, onder toezicht van één van onze examenleiders. Wij verzorgen de beoordeling van het examenwerk en de school krijgt de resultaten digitaal toegestuurd. 

Wat was het resultaat?
Het resultaat is dat jaarlijks een paar duizend leerlingen slagen voor het examen Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden. Zij laten hiermee zien dat het gat met een eventuele vervolgopleiding is gedicht en ontvangen een diploma dat bekend is in de markt.

Wat was uniek aan het project?
De samenwerking met docenten uit het voortgezet onderwijs. Hun bevlogenheid om het beste voor hun leerlingen te realiseren vinden wij zeer inspirerend.

Meer informatie over BKB®/ Elementair Boekhouden